Sreda 02.04.2014.
13:00
D. N. Petrović - Vesti

Provokacija Albanaca ili greška Srba

Pucanj u policajca: Oliver Kuzmanović
 


Kuzmanović, kome su meci prošli kroz grudni koš i stomak, povredivši mu rebra i unutrašnje organe, zbrinut je u kosovskomitrovačkoj bolnici. Ivković je pušten je na kućno lečenje dok je policajka Radojka Milić dobila manje ogrebotine. U vozilu su bili pripadnici Kosovske pogranične policije koja je pod direktnom kontrolom Prištine. Napadač je verovatno bio sakriven u šumarku pored puta, a na vozilo je pucao iz automatskog oružja.


U Zubinom Potoku se spekuliše o razlozima za napad na policajce KPS-a. Po jednoj verziji, napad je delo Albanaca, ubačenih sa drugih delova Kosova, koji su znali da je u vozilu troje Srba i kojima je bio cilj da unesu nemir na severu, a za napad optuže lokalne Srbe.


Poslednjih meseci Pogranična policija KPS-a, koju su uglavnom činili Albanci i koja deluje nezavisno od KPS-a na severu, izazvala je mnogo incidenata u opštini Zubin Potok, pa je bilo više blokada puteva i zahteva da se ne pojavljuju na severu Kosova. Zato se pominje mogućnost da je u vozilo, ne znajući ko je u njemu, pucao neki revoltirani Srbin. Moguće je i da se radilo o neraščišćenim švercerskim odnosima.

Neki prištinski mediji tvrde da iza napada stoji Slobodan Sovrlić koji je nedavno, nakon što je bio uhapšen, pobegao iz policijske stanice u Zubinom Potoku. Pucnjava je navodno bila njegova "poruka" pripadnicima KPS-a sa drugih delova Kosova da ga "ne traže" i da se klone opštine Zubin Potok.

2024 © - Vesti online