Utorak 01.04.2014.
21:46
Beta

Neće biti novog glasanja o domaćinu SP 2022. godine

 

D'Hoge je bio jedan od članova Izvršnog komiteta FIFA koji je učestvovao u glasanju prilikom dodeljivanja domaćinstva Svetskog prvenstva Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine.

Posle brojnih navoda da su pojedini delegati bili korumpirani, D'Hoge je rekao da ne veruje da je prilikom glasanja bilo korupcije, iako je Etički komitet FIFA pokrenuo istragu.

"Apsolutno neće biti novog glasanja. Možda bi engleski mediji to želeli. Ali, ne odlučuje engleska štampa o tome. Verujem da nije bilo korupcije, ni tada nisam imao utisak da se nešto dešava, a u to ne verujem ni sada", rekao je D'Hoge za Ivning Standard.

On je, međutim, ponovio da se Mundijal u Kataru ne sme održati tokom leta, pošto bi velike vrućine mogle da naprave ozbiljne probleme.

"Kao predsednik lekarske komisije FIFA moram da ponovim svoj stav - u Kataru moramo da izbegnemo najtopliji period godine. To znači da turnir ne bi trebalo da se odigra u junu, julu i avgustu. Od početka nisam menjao mišljenje o tome", rekao je on.

D'Hoge, koji je predvodio zajedničku neuspešnu kandidaturu Belgije i Holandije za Svetsko prvenstvo 2018. godine, rekao je da su kritike na račun sveske kuće fudbala kao "kiselo grožđe" i istakao da je FIFA sprovela brojne reforme.

"Ali, britanskim medijima ništa što uradimo nije dovoljno. U FIFA mislimo da su njihove kritike kiselo grožđe. U fudbalu pobeđujete i gubite. Englezi se žale jer su samo 1966. godine bili domaćini Mundijala, a Belgija nikada nije bila domaćin tog takmičenja. Engleska ne sme da se žali. Nedavno su organizovali Olimpijske igre i
bili su fantastični domaćini", rekao je D'Hoge.

2024 © - Vesti online