Utorak 01.04.2014.
20:03
mozzartsport.com

Nikolić: Partizan mora da misli i na navijače!

Marko Nikolić
 

Zadovoljstvo zbog pete pobede u nizu, ali i blaga kritika na račun drugog poluvremena gostovanja na Karaburmi. Tako izgleda sažetak utakmice poslednjeg meča crno-belih iz ugla trenera Marka Nikolića, koga raduje novi trijumf, ali ne i kompletan odnos prema obavezama.
"Drago mi je zbog tri boda, koja smo opet osvojili bez primljenog gola, postigli smo dva, a mogli četiri ili pet. Moram da budem zadovoljan ozbiljnošću i taktičkom disciplinom. Žao mi je, međutim, publike, jer u drugom poluvremenu smo zadovoljili svoje apetite, ali ne i apetite gledalaca. Utisak o našoj igri je ostao nedorečen, a u budućnosti moramo da mislimo i na navijače. Nije obaveza da uvek damo još gol dva ili tri, ali moramo da stvorimo bar dve-tri izgledne situacije kad vodimo", podvukao je Nikolić.


Šef struke crno-belih osim dugačkog lanca pobeda zadovoljan je i činjenicom što će prvi put na raspolaganju imati kompletan igrački kadar za derbi sa Vojvodinom.
"Samo jednom ove sezone bilo smo u prilici da nastupimo kompletni, mada ni tad nismo računali na Ninkovića. Smatram da će nam povratak suspendovanih igrča (Trajković i Lazović) doneti stabilnost u polju i mogućnost rotacija prilikom izmena."
Kada je reč o narednom izazovu, Nikolić potencira da je Vojvodina jak tim iako je pretrpela kompletnu rekonstrukciju kako u stručnom, tako i u igračkom kadru.

Između ostalog i zbog činjenice što je upravo on napustio Karađorđe i sa sobom doveo trojicu ključnih igrača u Humsku.
Da li kod njih postoji neka vrsta barijere ili emocija zbog igranja protiv bivšeg kluba?
"Siguran sam da ne, to su profesionalci, iskusni igrači i jedva čekaju da počne utakmica. Ne volim predigre te vrste, koje su interesantne medijima. Čak postoji i nepisano pravilo da se protiv bivšeg kluba igrači pokažu u najboljem svetlu i nadam se da će tako biti i u subotu. A što se tiče današnje Vojvodine, ona se po kvalitetu previše ne razlikuje od one koju sam ja trenirao. Jedina razlika je u iskustvu. Mada, i danas tamo ima zrelih igrača poput Đurića, Pekarića, Jovanića, Alivodića i Lazara Veselinovića, ali i mladih Poletanovića, Gaćinovića, Radoje i supetalentovanog štopera Babića."


Da li bi nekog od njih Nikolić voleo da vidi na leto u Partizanu?
"Mnoge bih igrače voleo da vidim u Partizanovom dresu, ali su u Srbiji želje i mogućnosti često u raskoraku. Jedino ću reći da Vojvodina ima zanimljivih igrača, pred kojima je internacionalna perspektiva", zaključio je Nikolić.
 

2024 © - Vesti online