Utorak 01.04.2014.
11:04
Beta

FK Rad: Nezadovoljni smo suđenjem, očekujemo isti tretman

 

"Sudijske odluke, koje su vidljive iz kola u kolo na štetu našeg kluba nas navode na razmišljanje da neko svesno želi da Rad ne izbori na pošten i sportski način, koji jedini priznajemo, opstanak među superligašima", navodi se u saopštenju Rada na sajtu kluba.

"Građevinari" su u saopštenju naveli i situacije u kojima su, kako smatraju, bili oštećeni, a od organizatora Super lige zahtevaju "pravedno suđenje svima".

"'Domaćinsko' suđenje u Nišu, nedosuđen penal u finišu meča u Kragujevcu za Rad, kao i krajnje tendenciozno suđenje nedavno u Užicu i diskutabilna odluka da se dosudi kazneni udarac za domaćina, nas nedvosmisleno teraju da podignemo glas i javno izrazimo nezadovoljstvo", piše u saopštenju.

Rad ističe da je novo rukovodstvo kluba za prethodna četiri meseca "napravilo nekoliko viđlivih poteza", kao i da imaju potencijalno konkurentnu ekipu za vrh tabele nacionalne lige.

"Ako treba da ispadnemo ili izborimo opstanak, neka to bude na zelenom terenu i bez spoljnih uticaja. Formirali smo respektabilan tim, koji je po potencijalu za gornji deo superligaške tabele", navodi se u saopštenju.

Takođe, čelnici Rada, kako se navodi u saopštenju, očekuju već od naredne utakmice protiv OFK Beograda pravedno suđenje za obe ekipe.

"Bolji tim neka bude pobednik, a mi ćemo se maksimalno potruditi da igrama na terenu zavredimo da i sledeće godine budemo deo superligaške priče", navodi se u saopštenju.

Iz Rada navode da je klub, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, prepolovio dugovanja prema trećim licima, kao i da je radnoj zajednici i igračima isplaćen deo finansijskih obaveza. Takođe, u saopštenju se ističe da se rekonstrukcija spoljnjeg dela stadiona privodi kraju, a da je idejno rešenje Radovog sportskog doma pred finalizacijom. Rad u Super ligi Srbije trenutno zauzima poslednje, 16. mesto sa 15
bodova.
 

2024 © - Vesti online