Ponedeljak 31.03.2014.
16:52 >> 21:11h
Beta

Dačić i Tači dogovorili sud na Severu

Prvo Tači razgovarao sa Eštonovom, pa onda Dačić i Vučić
 

Dačić je naglasio da su razgovori o pravosuđu bili dugi i teški i trajali više meseci, ali i dodao da smatra da je zadržano ono što je za srpsku stranu važno, a to je da većinu zaposlenih u pravosuđu na severu Kosova čine Srbi, bez obzira što će sud imati dve zgrade, i što će taj sud u svojoj jurisdikciji imati sedam opština.

"Značajan napredak je danas postignut o pravosuđu, dosta stvari je usaglašeno uz veoma korektno vođenje razgovora od strane Evropske unije i visoke predstavnice Ketrin Ešton", rekao je Dačić.

Tači: Ostao još samo detaljčić

Hašim Tači izjavio je posle sastanka sa Ivicom Dačićem u Briselu, da je postignut suštinski napredak i praktično sklopljen dogovor o pravosuđu i pitanju suda na severu Kosova i Metohije.

 

Tači je rekao da je ostalo samo neko manje tehničko pitanje koje će usaglasiti stručnjaci, i da sporazum treba da bude ozvaničen na sledećoj rundi dijaloga.

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton izrazila je zadovoljstvo što su kosovska i srpska strana na današnjem sastanku u Briselu gotovo dovršile pregovore o pravosuđu.

"Izražavam zadovoljstvo što su dve strane gotovo dovršile pregovore o pravosuđu. Posle neophodnih usaglašavanja paket će biti finalizovan na sledećem sastanku", izjavila je Ešton u saopštenju.

2024 © - Vesti online