Ponedeljak 31.03.2014.
19:35
mozzartsport.com

Benfiku još tri pobede dele od titule! Miljković skrivio penal

Lazar Marković

Braga nije uspela da šampionat Portugala učini iole zanimljivijim! U derbiju Primeire Benfika je slavila minimalnim rezultatom na Munisipalu (1:0), čime je pet kola pre kraja prvenstvene trke ponovo stekla ogromnih i najverovatnije nedostižnih sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Sporting.


U poprilično nezanimljivom duelu, koji su Orlovi gotovo rutinski rešili u svoju korist, gol odluke postigao je bivši as domaćeg tima, Lima. On je Eduarda matirao još u 13. minutu. Benfika je mogla i ubedljivije da slavi, međutim, Rodrigo nije iskoristio penal u samom finišu susreta. Prethodno, španskog napadača faulirao je srpski internacionalac Aleksandar Miljković, koji je u igru u šao u 56. minutu.
Žorž Žezus je od starta na teren poslao dvojicu Srba, Ljubomira Fejsu i Lazara Markovića. Ovaj prvi odigrao je svih 90 minuta, dok je Marković izašai u 86. i svoje mesto ustupio Salviju.


Ovo je deveta uzastopna pobedas ekipe sa Luža u šampionatu, koja će im verovatno na kraju i doneti titulu. Benfika do kraja ima samo još jedan težak meča i to u poslednjem kolu, kada idu na noge Portu. Do tada pitanje prvaka verovatno će biti već rešeno... A, Zmajevi, koji su prethodnih nedelja zbog loših rezultat ispali iz borbe za titulu, na dobrom su putu da ostanu i bez drugog mesta, odnosno direktnog plasmana u Ligu šampiona. Porto je u poslednjem meču 25. kola poražen na gostovanju Nasionalu, pa sada za drugoplasiranim Sportingom zaostaje čak osam bodova. Jasno je da bi veliko čudo moralo da se dogodi pa da Lavovi prođeradaju toliki kapital.

2024 © - Vesti online