Ponedeljak 31.03.2014.
18:30
mozzartsport.com

Lancini rešio derbi: River rasplakao Bombonjeru!

Fudbaleri Rivera slave pobede u Superklasiku
 

Čuveni Superklasiko, 202. okršaj argentinskih velikana Boke i Rivera, pripao je gostujućem timu, koji je na popularnoj Bombonjeri slavio sa 2:1 (0:0).
Bio je to još jedan žestoki okršaj dva slavna rivala, u kojem je ponovo viđeno bezbroj šansi, lepih akcija, atraktivnih šansi, ali i jedan magični gol velikana fudbalske igre Huana Romana Rikelmea.


Bivši as Barselone, Viljareala i velika legenda Boke Juniors u 68. minutu je postigao mastralan pogodak i zapalio domaću publiku. Ipak, taj pogodak nije bio dovoljan ni za osvajanje jednog boda protiv odličnog, ali i prilično srećnog rivala.
Na prvi pogodak u Buenos Ajresu se čekalo gotovo sat vremena, iako je i pre toga bilo nekoliko izglednih šansi na obe strane. Bombonjeru je prvi utišao Supertalentovani Manuel Lancini, velika nada Milionera i buduća zvezda evropskog fudbala.


On je u 58. minutu na sjajan način iskoristio asistenciju Tea Gutjereza, lagano se prošetao kroz odbranu domaćih i rutinski matirao Oriona. Samo deset minuta kasnije Rikelmeov projektil iz slobodnog sa oko dvadeset metara udaljenosti od gola Marsela Barovera, vratio je nadu i ulio veliko samopouzdanje domaćinu da može do sva tri boda, ali su gosti još jednom sačekali svoju šansu. Ovoga puta Lancini je u 86. minutu iz kornera u trepavicu pogodio Ramira Morija, koj glavom trese mežu Boke i postavlja konačan rezultat meča.

2024 © - Vesti online