Ponedeljak 31.03.2014.
17:33
Beta

Lam: Igraćemo napadački na Old Trafordu

 

Fudbaleri Bajerna iz Minhena sutra od 20.45 igraju na Old Trafordu protiv Mančester junajteda, prvu četvfrtfinalnu utakmicu Lige šampiona.

"Idemo u Mančester da igramo napadački fudbal i da postignemo golove. Mislim da nije mnogo važno ako prvu utakmicu igrate na gostujućem terenu. Najvažnija stvar je da postignemo golove uoči revanša na našem stadionu", rekao je Lam.

Bajern u utakmicu ulazi posle nerešenog rezultata u prvenstvu protiv Hofenhajma 3:3, ali je već odbranio šampionsku titulu u Bundes ligi. Junajted je za vikend pobedio Aston Vilu sa 4:1, ali se nalazi na sedmom mestu na tabeli.

"Ne smemo da dozvolimo da na našu pripremu utakmice utiče njihova pozicija na tabeli", rekao je Lam.

Aktuelni šampion Engleske je na svom terenu ove sezone pobedio prve četiri utakmice u Ligi šampiona, dok je Bajern pobedio u poslednjih sedam utakmica na gostovanjima u tom takmičenju. Fudbaler Bajerna Arjen Roben rekao je da njegova ekipa mora oprezno da uđe u meč.

"U ovakvim utakmicama forma ne igra važnu ulogu. Oni su u prošlom kolu u prvom meču izgubili sa 0:2 od Olimpijakosa, a pobedili su ih na svom terenu sa 3:0. U medijima se provlači priča da Junajted nije u dobroj formi, ali stigli su do četvrtfinala", rekao je Roben za klupski sajt.

"Biće težak dvomeč, od prvog minuta moramo da igramo na vrhunskom nivou. Protiv Mančester junajteda morate da budete oprezni, ili ćete izgubiti", dodao je holandski reprezentativac.

Trener Mančester junajteda Dejvid Mojes ne misli da je njegova ekipa u prednosti jer je domaćin u prvom duelu.

"To nije mnogo važno, pošto se sada igra fudbal na kontranapade. Ekipe imaju drugačiji pristup utakmici kada gostuju", rekao je Mojes.

U engleskoj ekipi neće biti Robina van Persija zbog povrede, ali navijače engleske ekipe hrabri dobra forma Vejna Runija, koji je protiv Aston Vile postigao dva gola.

Junajted je 1999. godine u Barseloni osvojio Ligu šampiona pošto je posle preokreta, golovima u sudijskoj nadoknadi vremena, pobedio Bajern sa 2:1. Bajern je od tada u svakoj utakmici pobedio Junajted. Revanš utakmica na programu je 9. aprila u Minhenu.

2024 © - Vesti online