Ponedeljak 31.03.2014.
15:06
B. Simonović - Vesti

Narko-grobar naručio batinanje

Policija uhapsila osumnjičene za prebijanje novinarke Lidije Nikčević

Prebijanje je naručio i sa 4.000 evra platio Željko Miletić (47), vlasnik preduzeća za pogrebne usluge Narcis, a sumnja se uz asistenciju i finansijsku podršku Vladimira Mitrovića (31). Za planiranje i organizaciju napada osumnjičen je Milovan Gardašević (62), a kao batinaši Zoran Abramović (51), Vukašin Đurđevac (27 i Nikola Bulatović (27).

Policija je zaključila da nije reč o razbojništvu, kako je tužilaštvo saopštilo neposredno posle napada, već osveta novinarki zbog natpisa u novinama. Nakon saslušanja 117 osoba neko iz grupe je propevao i celo klupko se razmrsilo. Utvrđeno je da je novinarku krvnički pretukao Zoran Abramović i naneo joj povrede po glavi zbog kojih su lekari stavili čak 18 kopči. Sve je izvedeno nakon 20 dana praćenja.

Direktor ubijen

Pohapšenima je određen jednomesečni pritvor, a u javnosti se s velikim nestrpljenjem očekuje sudski epilog. Tim pre što je ostalo nerasvetljeno ubistvo Duška Jovanovića - direktora i glavnog i odgovornog urednika lista "Dan".

 

Novinarka kaže da je verovala da će počinioci biti otkriveni i da je sada ohrabrena da još oštrije i otvorenije piše, posebno o svim oblicima kriminala i bezakonja.


Neposredan povod za napad na novinarku bio je njen tekst o rekordnom ulovu droge kada je hrvatska policija u septembru prošle godine u pogrebnom vozilu preduzeća Narcis otkrila tovar marihuane od oko 84 kilograma, vredan oko 527.000 evra.


Tom prilikom je uhapšen vozač Aleksandar Jovanović (26) koji je imao uredan putni nalog za Sloveniju odakle je trebalo da u Crnu Goru preveze nekog pokojnika. Vlasnik preduzeća Narcis Željko Miletić tada je prao ruke od svega. Sada se sumnja da je on u svemu imao i drugog interesa, ali je čudno da su se koplja slomila na novinarki "Dana" iako su o tom slučaju tada naširoko javljali i drugi mediji u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

2024 © - Vesti online