Ponedeljak 31.03.2014.
00:26
Vestionline

Masakriranje tigra zabava za bogate Kineze

Gledaju kako se tigar ubija, a onda kupuju njegove testise
 

Vlasti veruju da je još devet tigrova ubijeno kao deo brutalnog sporta u nastajanju koji zabavlja bogate gledaoce. Gledanje ubijanja tigrova, a zatim konzumiranje mesa kao "egzotičnog delikatesa" navodno je postalo popularno među biznismenima i visokim vladinim zvaničnicima koji žele da pokažu svoj društveni status.

Neimenovani vladin zvaničnik rekao je za "Čajna dejli" da, kada ljudi iz političkih ili poslovnih krugova u Zanjang provinciji održavaju skupove, tigar ponekad bude zaklan, "jednostavno kao vid zabave i da pokažu svoje bogatstvo".

On je rekao novinarima: "Prijatelj mi je telefonirao jednom da dođem i gledam ubistvo tigra, ali ja sam poslovno bio van grada i propustio sam priliku", rekao je funkcioner, žaleći što je propustio "šou uživo".

"Veruje se da su životinje prokrijumčarene iz Vijetnama i zaklane u oblastima kao što su grad Leizou da bi se izbeglo da ih otkrije policija. Policija je takođe navodno pronašla zalihu oružja koje se koristi za hvatanje tigra, kao što su noževi i pištolji", javlja "Saut Čajna Morning Post".

Stručnjak iz Instituta za zoologiju Kineske akademije nauka kaže da se tigrovi često kasape zbog verovanja da njihovi delovi tela imaju lekovita svojstva, uprkos zabrani kineske vlade iz 1993. godine da se trguje i upotrebljava meso tigra.

"Tigrovi su izloženi masakru sve dok Kinezi veruju u medicinske vrednosti proizvoda napravljenih od njih, kao što su kosti i muške genitalije, koji su, u stvari, veoma kontroverzni u pogledu efikasnosti", rekao je zoolog za jedne kineske novine.

2024 © - Vesti online