Nedelja 30.03.2014.
17:25
Beta

Pobede Rome i Lacija, Sampdoriji samo bod

 

Roma je povela u 16. minutu golom Matije Destra, a to je bio njegov 10. gol otkako se u decembru vratio na teren posle povrede. Konačan rezultat postavio je Mišel Bastos u 90. minutu.

Sudija Nikola Ricoli je u 36. minutu dosudio penal za Sasuolo, posle duela Mehdija Benatije i Nikole Sansonea u šesnaestercu, ali se posle konsultacija sa pomoćinkom predomislio i poništio svoju odluku. Posle četvrte uzastopne prvenstvene pobede Roma zauzima drugo mesto na tabeli sa 70 bodova i ima 11 bodova manje i utakmicu više od Juventusa. Roma ima devet bodova više od Napolija, koji večeras od 20.45 igra sa Juventusom. Roma i Napoli se bore za drugo mesto na tabeli, koje sledeće sezone direktno vodi u Ligu šampiona.

Sasuolo je pretposlednji, 19. na tabeli sa 21 bodom, ima jedan više od poslednje Katanije i pet manje od Bolonje, koja se na 17. mestu nalazi izvan zone ispadanja.

Lacio je na svom terenu pobedio Parmu sa 3:2. Rimska ekipa povela je u 15. minutu preko Senada Lulića, a 10 minuta kasnije izjednačio je Džonatan Bijabijani. Miroslav Kloze doneo je novo vođstvo domaćima u 67. minutu, a izjednačio je autogolom Mihael Kjani u 81. minutu. Pobedu Laciju doneo je Antonio Kandreva u 90. minutu. Posle 12. prvenstvene pobede Lacio zauzima osmo mesto sa 45 bodova, a Parma je ostala na šestom mestu sa 47 bodova.

Verona je pobedila na svom terenu Đenovu sa 3:0 i učvrstila se u sredini tabele, Torino je pobedio Kaljari sa 2:1, a Sampdorija i Fiorentina odigrale su bez golova.

Sutra su na programu poslednje utakmice 31. kola: Udineze - Katanija i Livorno - Inter.

2024 © - Vesti online