Subota 29.03.2014.
19:23
mozzartsport.com

Zvezda blistala na Marakani, "petarda" u mreži Voždovca!

Dragan Mrđa i Abiola Dauda
 

Fudbaleri Crvene zvezde priredili su pravu reviju pogodaka svojim navijačima i u jednoj od najboljih partija u ovoj sezoni naneli ubedljiv poraz Voždovcu 5:1 (4:0), koji je jesenas slavio na Vračaru i pošteno zadužio crveno-bele. Crveno-belima je polazilo sve za nogom, na vreme su otvorili odbranu rivala i kasnije potpuno potukli Voždovčane, koj su naletu crveno-belih uspeli da se odupru samo u prvih 15-ak minuta.


Jedino što je vredno pomena sa samog starta meča jeste sumnjiva situacija u šesnaestercu gostiju, kada je Dauda reklamirao igranje rukom Vasiljevića, ali je to vrlo brzo palo u zaborav Zvezda je prvu izgledniju priliku uspela da pretvori u pogodak. Kovačević je nakon jednog tipičnog pritika domaćih, dodao loptu na levicu Nenada Milijaša, a ovaj posle kraćeg kontakta sa oko 20-ak metara matirao Supića. Nakon toga Voždovčani su potpuno pali, što su domaći znalački iskoristili i do vrha napunili mrežu iskusnog čuvara mreže.


Seriju pogodaka na marakani u 28. minutu nastavio je Abiola Dauda, koji se sjajno ušunjao iza leđa gostujuće odbrane i povisio rezultat na 2:0. Nigerijac se ovim pogotkom na kratko izjednačio sa Mrđom na listi strelaca, ali se bivši golgeter Siona u samom finišu ponovo osamostalio na vrhu U 30. minutu na drugoj strani Babović se našao u sjajnoj prilici, ali je njegov udarac sa samo pet metara, prošao tik pored stative gola Bobana Bajkovića. To su razigrani crveno-beli kaznili već u 32. minutu, kada je nakon sjajne akcije Mrđe i Daude, a zatim i perfektnog pasa Ninkovića, Lazović krunisao sjajne igre ovog proleća i postigao prvenac u ovoj sezoni.

Dragan Mrđa je samo nekoliko sekundi pre zvižduka Obradovića postigao 12 gol u ovoj sezoni. Ovo je prvi put nakon oktobra 2012. godine i utakmice za BSK-om da je Zvezda postigla četiri pogotka nakon prvih 45 minuta. Najbolji pojedinac u gostujućem taboru, bivši kapiten Partizana Stefan Babobić, krunisao je svoju odličnu igru sjajnom asistencijom Sekuliću u 54. minutu, kada su gosti stigli do počasnog pogotka.


Ipak, na drugoj strani mu se revanširao Nenad Milijaš, sjajnim pasmo iz prve za Dragana Mrđu, koji je ponovo bio neumoljiv pred protivničkim golom.
Finiš meča je protekao u rutinskom privođenju kraja meča od strane izabranika Slaviše Stojanovića. Slovenačkom strategu je ovo 11 vezana pobeda na klupi Zvezde.

CRVENA ZVEZDA – VOŽDOVAC 5:1 (4:0)
Strelci: Milijaš u 17, Dauda u 28, Lazović u 32, Mrđa u 44. i 71. za Crvenu zvezdu, a Sekulić u 54. minutu za Voždovac. Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 16.250.
Sudija: Srđan Obradović.
CRVENA ZVEZDA: Bajković – Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović (od 72. Petković) – Lazović (od 78. Rakić), Kovačević, Milijaš, Ninković – Dauda (od 63. Savićević), Mrđa
VOŽDOVAC: Supić – Dukić, Vasiljević, Dragović, Projić – Božić, Sekuluć (od 87. Tripković) – Obradović (od 38. Karaklajić), Marušić, Babović – Pavićević (od 60. Nikolić)

2024 © - Vesti online