Subota 29.03.2014.
12:35
mozzartsport.com, Informer

Nije nam potreban Dženkins, čak i da je Džordan!

Čarls Dženkins
 

Čarls Dženkins je ustalasao košarkaške duhove. Bek Crvene zvezde je najpre pokrenuo ekipu Dejana Radonjića do plasmana u polufinale Evrokupa, dan kasnije ostavio otvorenom opciju da zaigra za reprezentaciju Srbije, međutim, za čelnike Košarkaškog sazveza Srbije dilemma uopšte ne postoji. Momak iz Bruklina ne može da igra za Orlove.


Taj stav javno je plasirao Dejan Tomašević potpredsednik Kuće košarke u izjavi za Informer.
''Apsolutno sam protiv toga. Mišljena sam da nam nisu potrebni stranci u reprezentaciji. Pritom, ne mislim samo na Dženkinsa. On je kvalitetan igrač, ali Srbiju bi trebalo da predstavljaju Srbi, a ne Amerikanci, makar to bio i sam Majkl Džordan'', decidan je bivši as.


S druge strane, u zemljama okruženja već su priblegli metodu angažovanja stranaca, pa dres Makedonije nosi Lester Bo Mekejleb, Crnu Goru predstavlja Tajris Rajs, a Dontaje Drejper igra za Hrvatsku, a Zek Rajt za Bosnu I Hercegovinu, pa se postavlja pitanje nije li vreme da i Srbi krenu istim putem.


''Pogrešna je odluka ljudi koji su dozvolili da stranci igraju za nacionalone timove. Imamo zemalja gde je to postala praksa, pa nisam video da je ijedna od tih nacionalnih selekcija napravila veliki uspeh'', dodao je Tomašević.


Njegovo mišljenje podržava i šef struke kragujevačkog Radničkog, Miroslav Muta Nikolić, trener čija se reč u košarkaškim krugovima ceni.
''Moj stav je da bi trebalo da igraju naša deca, koja imaju svest o nacionalnoj pripadnosti. Ne vidim zašto bi se uopšte razmatrala ideja da se pasoš daje strancu. Kad je reč o Dženkinsu, mogu samo da ga pohvalim, jer je izvanredan igrač, ali to nije dovoljno za igranje u nacionalnom timu'', rekao je Nikolić.

2024 © - Vesti online