Subota 29.03.2014.
14:05
Beta, Srna

Lavrov: Rusija nema nameru da pređe ukrajinsku granicu

Sergej Lavorv

- Apsolutno nemamo nikakvu nameru niti interes da prelazimo granicu sa Ukrajinom. Želimo samo da rad bude usmeren na rešavanju situacije u Ukrajini - izjavio je Lavrov za državnu televiziju "Rusija 1".

On je istakao da je Rusija 10. marta predala SAD, EU te državama članicama BRIKS nezvanični dokument koji sadrži predloge za rešavanje ukrajinske krize, prenosi RIA "Novosti".

- Ubeđeni smo da je neophodno provesti opsežne ustavne reforme. Iskreno, ne vidimo drugi put za razvoj stabilnosti Ukrajine osim formiranja federacije - naglasio je Lavrov.

Više zamalja, među kojima je i Francuska, su u poslednje vreme govorile o mogućnosti "decentralizacije" Ukrajine, kako bi se umanjile tenzije zbog separatističkih težnji istočnog dela Ukrajine u kojima većinu stanovništva čine Rusi.

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je američkom predsedniku Baraku Obami u telefonskom razgovoru da bi međunarodna zajednica mogla da razmotri zajedničke mere koje bi imale za cilj smirivanje situacije u Ukrajini, saopštio je Kremlj. On je, takođe pružio uveravanja da nema nameru da organizuje ulazak na ukrajinsku teritoriju.

2024 © - Vesti online