Subota 29.03.2014.
12:50
Beta, Politika

Pastor: Hoćemo u Vladu

Zainteresovani za pet ministarstava: Ištvan Pastor, lider SVM-a

U intervjuu za subotnju "Politiku", Pastor je rekao da se još ne zna kakva će biti struktura te vlade, ali da su oblasti u kojima bi SVM mogao da ponudi svoje kadrove infrastruktura, zdravstvo, socijalna politika, poljoprivreda i privreda.

"Mislim da to nije prevelika ambicija, i da toliko prostora može da se nađe, a mi možemo da ponudimo kvalitetne kadrove jer ne želimo da samo imamo neke pozicije, a da se sramotimo učinkom tih ljudi", rekao je Pastor.

Lider SVM je rekao da je ta stranka zainteresovana za dogovo sa Srpskom naprednom strankom o tome da bude deo parlamentarne većine, ali da o tome još nije bilo ni zvaničnih ni nezvaničnih razgovora.

"Iz SNS su ranije izrazili spremnost da mi, posle izbora, budemo deo većine i ja ne vidim da se od toga odstupilo. Što se nas tiče, nikakav poseban uslov nemamo", rekao je Pastor.

Govoreći o eventualnom raspisivanju pokrajinskih izbora, Pastor je ponovio da će, kao predsednik Skupštine Vojvodine, raspisati prevremene izbore ako se za to steknu uslovi.

2024 © - Vesti online