Petak 28.03.2014.
22:44
Beta

''Moguće je da ne osude Hrvatsku zbog Oluje''

Dostojanstveno smo branili interese Srbije: Saša Obradović (levo)
 

"Bez obzira na ishod ovog postupka - vrlo je moguće da sud ne prihvati naše argumente i da odluči da nije bilo genocida tokom 'Oluje', iza nas ostaju činjenice koje smo izložili o teškim zločinima izvršenih u 'Oluji', o kojima će sud nešto morati da kaže", rekao je Obradović novinarima u Hagu.

Pročitajte još:

* ''Nije bilo genocida ni nad Hrvatima niti nad Srbima''

* ''Hrvatska demonizuje Srbe''

* Sudija zamolio Hrvate da usaglase broj mrtvih

"To su činjenice zasnovane na dokazima koje hrvatska strana nije mogla da ospori, da ne kažem da je mogla da ih pobija tokom ove usmene rasprave. To je nešto što će ostati pred glavnim pravosudnim organom UN", dodao je Obradović.

Obradović je naveo da Srbija tokom postupka po međusobnim tužbama za genocid i na kraju postupka nije ostavila zatvorena vrata za pomirenje.

"Ako hrvatsko društvo prihvata ono što je ovde rekla njihova glavna pravna zastupnica Vesna Crnić-Grotić - da bi pomirenje trebalo zasnovati na istorijskim činjenicima, onda smo mi predstavili dosta istorijskih činjenica o zločinima koji su izvršeni, i hrvatska strana i njen pravni tim bi te činjenice trebalo da dostave svojim
istražiteljima da se gone izvršioci krivičnih dela", rekao je Obradović.

Obradović je rekao da je posle mesec dana istupanja srpskih predstavnika pred Međunarodnim sudom pravde ostao dostojanstven profil Srbije koja je branila svoje nacionalne interese.

2024 © - Vesti online