Petak 28.03.2014.
15:04
Beta

"Nema više promene granica na Balkanu"

Nema osnova za poređenje Republike Srpske i Krima: Vilijam Hejg
 

"Ovo je uverenje koje delim sa svim svojim kolegama unutar 28 zemalja-članica EU", kazao je Hejg danas za sarajevski Dnevni avaz. Komentarišući unutrašnje probleme u BiH britanski ministar je kazao da za tu zemlju nema drugog izbora nego da njeni političari počnu raditi svoj posao i ispunjavati zahteve koje su građana izneli na protestima.

"Njihov uspeh meriće se ne po izvikivanju nacionalističkih parola nego po sprovođenju reformi i poboljšanju kvalitete života u zemlji", poručio je Hejg.

On je istakao da se stanje u Bosni i Hercegovini ne bi se smelo povezivati sa zbivanjima u Ukrajini i da nema nijednog osnova za poređenje Republike Srpske i Krima.

Posle Kosova i Krima, sve granice mogu da se promene u Evropi

Dodao je da su koraci koje Rusija preouzima u slučaju Krima "užasan primer protivpravnog pripajanja prema kojem države-članice Evropske unije imaju jedinstveni osuđujući stav".

Hejg je sinoć doputovao u Sarajevo s holivudskom glumicom Anđelinom Džoli, a danas zajedno prisustvuju konferenciji o temi "Prevencija seksualnog nasilja u sukobima - osnaživanje uloge regionalnih snaga bezbednosti u operacijama podrške miru".

2024 © - Vesti online