Petak 28.03.2014.
12:43
Srna

Putin: Vratite Ukrajincima naoružanje!

Pohvalio vojnike koji su moralno i profesionalno obavljali misiju na Krimu: Vladimir Putin
 

Putin je izdao ovo naređenje ministru odbrane Sergeju Šojguu. Šojgu je od Putina "zatražio dozvolu da prebaci naoružanje i vojnu opremu u Ukrajinu, uključujući pomorska plovila i avijaciju", preneo je "Glas Rusije".

Agencija Rojters navodi da je ruski ministar odbrane rekao da su svi ukrajinski vojnici, koji su iskazali vernost Kijevu, napustili Krim i da su sve vojne instalacije na poluostrvu pod ruskom kontrolom. Putin je naglasio da su dešavanja na Krimu pokazala visok stepen spremnosti ruskih oružanih snaga i zahvalio se pripadnicima Crnomorske flote, drugim jedinicama i formacijama stacioniranim na poluostrvu, na njihovoj izdržljivosti i profesionalizmu.

Pročitajte još:

Ruska zastava vijori se na celom Krimu

* "Rusija i dalje gomila trupe na granici s Ukrajinom"

* Ukrajinski vojnici masovno žele u ruske oružane snage

* Ukrajinski vojnici masovno žele u ruske oružane snage

* Sevastopolj raspustio narodne jedinice: "Revolucija je završena"

"Nedavni događaji na Krimu bili su ozbiljan test. Iskazane su potpuno nove sposobnosti naših oružanih snaga i njihov visok moral", rekao je Putin na ceremoniji u Kremlju.

Vrhovni komandat ruskih oružanih snaga pohvalio je "jasne i profesionalne postupke" ruskih vojnika, koji su omogućili da se izbegnu provokacije i spreči krvoproliće, čime su osigurani uslovi za održavanje mirnog i slobodnog referenduma.

2024 © - Vesti online