Petak 28.03.2014.
15:15
Srna

Treći svetski rat uveliko traje?

Foto: Ilustracija
 

Mnogi "parapsihološki umovi" tvrde da znaju kada će početi treći svetski rat.

Koriste se i davnašnja predskazanja Nostrdamusa i Vange i daju neverovatna tumačenje događaja koji se dešavaju u svetu, a ponekad se činjenice jednostavno nameštaju kako kome odgovara, a informacije falsifikuju.

U mreži na ruskom jeziku aktivno se vrte "predskazanja" poznatog astrologa Pavla Globe koji je još 2009. godine predvidio da će treći svetski rat izbiti u martu 2014. godine, kada počne globalno prekrajanje granica država i kad dođe do eskalacije ratnih konflikata.

Rat je, navodno, trebalo da počne ili za vreme Olimpijskih igara u Sočiju ili ubrzo posle njenog zatvaranja. On je, takođe, predskazao da će Ukrajina biti podeljena na nekoliko delova. Ali, kada se pažljivije razmotri prvi izvor koji je objavio ovu vest ispostaviće se da je materijal datiran sa 2009. godinom!

Posle događaja u Ukrajini, snalažljivi urednici uneli niz izmena, koje su običan članak pretvorile u pravu senzaciju, koja je za tren oka umnožena u okviru Mreže.

Predskazanja o "kraju sveta", ratovima i pogibiji svega živog veoma su čitana štiva.

I dok jedni sve to nazivaju šarlatanstvom, drugi se ozbiljno interesuju za takve vesti.

Poznata engleska "proročica" Džoana Sautkot, koja je živela krajem 18 i početkom 19. veka bila je uverena da će Apokalipsa dođi baš sa Istoka.

"Kad na Istoku izbije rat, znajte: blizu je kraj" - rekla je ona 1809. godine. Posle se desila francuska revolucija, dolazak Napoleona, pa njegov krah. Egipatska proročica Džoj Ajad uverena je, pak, da nikakvog trećeg svetskog rata neće biti.

Po sopstvenim riječima, ona budno prati sve promene na astronomskoj karti Zemlje i smatra da Zemlji ne preti rat vezan za masovnu primenu nasilja, već da svet očekuju druge bitke, na primer, informacione i ekonomske. 'Mnogi ljudi iz medija upozoravaju da treći svetski rat odavno traje i da ga vode upravo informativne kuće.

2024 © - Vesti online