Petak 28.03.2014.
00:14
Beta

''Tači, a šta je sa zločinima nad Srbima!?''

Sramne optužbe: Hašim Tači
 

Kancelarija je upozorila da "neodgovorne i neistinite tvrdnje ne doprinose procesu pomirenja i normalizaciji odnosa".

"Država Srbija, Vlada i Kancelarija za Kosovo i Metohiju uvek su insistirali da svako ko je činio zločin, bez obzira na naciju i veru, treba da odgovara. Upravo iz tog razloga, Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu za zločine u Suvoj Reci, osudio je na višegodišnje kazne zatvora četiri bivša srpska policajca", navodi
se u saopštenju Kancelarije.

Premijer Kosova Hašim Tačije je u sredu, na sahrani ostataka tela 27 Albanaca u Suvoj Reci, ubijenih pre 15 godina, izjavio da su srpske snage "počinile genocid".

Tači: Srpske vojne snage izvršile genocid na Kosovu

"Ali, pitamo Tačija i međunarodnu zajednicu, kako nazvati masovne zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji, za koje niko nije odgovarao i čiji su počinioci decenijama bez imena i prezima? Kako nazvati otmicu 300 Srba i drugih nealbanaca koji su, po izveštaju Dika Martija, transportovani u Albaniju gde su im kasnije vađeni organi i prodavani širom Evrope?", piše u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da je ta dela "malo nazvati genocidom, jer takvi zločini nisu zapamćeni na teritoriji civilizovane Evrope". Povodom Tačijeve izjave da će sa SAD i EU izvršiti pritisak na Beograd da se otkrije sudbina nestalih sa Kosova i Metohije, Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo kaže da je potpuno saglasna da
treba naći sva mesta na kojima se sumnja da su posmrtni ostaci stradalih u jugoslovenskim ratovima, te i rata na Kosovu.

2024 © - Vesti online