Četvrtak 27.03.2014.
22:22
Beta

URS: Nismo dobili ni dinar od SIEPA

Nismo dobili novac: Ujedinjeni regioni Srbije
 

U saopštenju te stranke, koja je po koalacionim sporazumima bila zadužena za rad SIEPA, ocenjuje se da je paradoksalno da se upravnim i prekršajnim sporom protiv bivših rukovodilaca te agencije bavi institucija kao što je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal.

"Imajući u vidu ono što se moglo saznati o optužbama na račun bivših rukovodilaca SIEPA, sramotno je i paradoksalno da se tim upravnim i prekršajnim sporom bavi institucija kao što je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, dok ozbiljni krminalci slobodno šetaju Srbijom", ističe Predsedništvo URS-a.

Pročitajte još:

* Država ojađena za milion evra

* Vučić znao za prijave protiv čelnika SIEPA

* Uhapšena Jasna Matić!

Policija je 26. marta uhapsila bivše rukovodioce SIEPA Jasnu Matić, Vesnu Perić, Božidara Laganina i Bojana Jankovića zbog sumnje da su oštetili budžet za 120 miliona dinara kroz sklapanje 1.399 fiktivnih ugovora o autorskom delu. Posle saslušanja, Specijalni sud im je odredio pritvor do 30 dana.

Ta vanparlamentarna stranka je zatražila da se postupci koji se ovih dana vode protiv članova URS-a - Jasne Matić i direktora Direkcije za izgradnju Niš Branislava Jovanovića osumnjičenog da je oštetio budžet Grada Niša, vrate u okvir redovnih postupaka i da se osumnjičenima omogući odbrana sa slobode.

Ti slučajevi sada se, kako je ocenio URS, koriste kao "politička ekskluziva i linč bez prethodno dokazane krivice".

2024 © - Vesti online