Četvrtak 27.03.2014.
17:21
Srna

"Zapadni mediji demonizuju Ruse"

Rusi slave pripajanje Krima matici (Foto: Ilustracija)
 

Halpin navodi da su brojni Britanci nezadovoljni načinom na koji su Rusija i ruski narod "demonizovani" u zapadnim medijima, posebno u izveštajima BBC.

O Drugom svetskom ratu i žrtvama Rusije

Halpin je naglasio da je poznato da je 26 miliona Rusa poginulo tokom Drugog svetskog rata i da bi, bez žrtava na Istočnom frontu, Britanci bili potčinjeni Trećem rajhu. "Znamo da je Crvena Armija oslobodila veliki deo Nemačke i da su nahranili tamošnji narod, a da je u zapadnom sektoru od gladi umrlo najmanje milion Nemaca", ističe se u pismu.

"Samo nekolicina Britanaca zna da je zamenik američkog državnog sekretara Viktorija Nulend od novembra tri puta posetila Ukrajinu i da je govorila da je potrošeno pet milijardi dolara za subverziju te države. Malo njih zna i da je ona imenovala Arsenija Jascenjuka za 'premijera' nezakonite vlade. Otkrivamo da je reč 'licemerje' sve nepreciznija, što su nečuvenije reči i postupci lidera NATO i EU", ističe Halpin.

Prema njegovim rečima, poznato je da su snajperski hici ispaljeni u Kijevu iz jednog izvora, da su ubili 27 nenaoružanih policajca i više od 70 demonstranata. On je dodao da im je poznato da je takozvana ukrajinska Vlada koja je proizašla iz najnasilnijeg puča, ignorisala bilo kakvu istragu o tim ubistvima.

"Shvatamo razliku između ubistava i povreda na trgu u Kijevu i činjenice da je Krim vraćen u okvir Rusije uz samo jednu žrtvu. Imamo mnogo duže i bolje sećanje od klovnova poput ministra inostranih poslova Vilijema Hejga. Sećam se kako su ljudi iz Murmanska slavili hrabrost članova britanske trgovačke mornarice, koji su u njihovu luku pristigli u konvojima preko Atlatnika i da je SSSR želela da ih odlikuje i da je to naišlo na određeni otpor", navodi Halpin.

2024 © - Vesti online