Četvrtak 27.03.2014.
13:34
Srna

"Za Srbiju nema više ratovanja"

Čeka nas naporan rad za stvaranje uslova za bolji život građana: Tomislav Nikolić
 

Ističući da nas je istorija mnogo čemu naučila, Nikolić je ocenio da "nijedan narod ne treba da se stidi onoga što je neko učinio u njegovo ime".

"Ratovi su odneli trećinu našeg stanovništva, izmenili našu genetsku strukturu, a nismo dobili ono što nam je pripadalo iako smo bili na strani pobednika. Zato za nas nema ratovanja. Čeka nas rad na unapređenju institucija, reforme i stvaranje uslova za bolji život građana", napisao je Nikolić na svom Instagram profilu.

Predsednika Srbije je uz najviše vojne i državničke počasti, u bečkoj palati Hofburg dočekao predsjednik Austrije Hajnc Fišer. Nakon zvanične ceremonije dva predsednika su počela razgovore, a potom je planiran nastavak uz prisustvo dve državne delegacije, posle čega će se Fišer i Nikolić obratiti novinarima.

Nikolić će danas razgovarati i sa predsednikom austrijskog parlamenta Barbarom Pramer, a sastaće se i sa privrednicima i predstavnicima srpske dijaspore.

Predsednik Srbije sutra će, drugog dana posete, posetiti italijansko vojno groblje u mestu Rajferdorf na kojem je sahranjeno 8.000 srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata. On će obići i memorijalni centar, na prostoru nekadašnjeg koncentracionog logora Mauthauzen.

2024 © - Vesti online