Četvrtak 27.03.2014.
22:01
mozzartsport.com

Marić: Partizan se nikada ne predaje!

Aleks Marić u duelu sa Andrićem

Bivši centar Partizana, a sada Lokomotive Kubanj Aleks Marić kratko je prokomentarisao predstojeći susret tima iz Krasnodara i crno-belih u okviru 12. kola F grupe TOP 16 faze Evrolige.
"Partizan se nikada ne predaje. U pitanju je vrlo energičan tim, koji je posvećen igri svih 40 minuta, kakav god da je rezultat na semaforu. Uopšte ih ne obeshrabruje stanje na tabeli i nikada sebe ne vide kao tim koji je izgubio utakmice. U meču sa Makabijem bili u minusu gotovo 35 minuta, a onda su se probudili, prestigli rivala i pobedili. Očekuje nas jedna jako teška utakmica", rekao je čovek koji je bio deo čuvene generacije sa fajnal-fora u Parizu 2010. godine.


Evgenij Pašutin je na konferenciji za novinare rekao da će Partizan ići na pobedu bez obzira na sve.
"Partizan je izuzetno opasna ekipa, posebno iz razloga što i dalje veruje da može do mesta koje vodi u plej-of. U pitanju je vrlo mlad tim koji igra agresivnu košarku. Voli da se bori i koristi dimenzije svojih igrača. Trener Vujošević ima visoke i dobro građene petice i četvorke i zato je za nas bitno da im ne dozvolimo da hvataju lopte, već da se borimo u svakom skoku", rekao je Pašutin, koji je potom otkrio ko su najveće pretnje po koš:


"Bogdan Bogdanović je prva zvezda tima. U timu su još Saša Pavlović, Davis Bertans i Milenko Tepić, koji su takođe vrlo dobri igrači. Borili smo se sa Bogdanovićem u Beogradu, to ćemo morati da učinimo i u Krasnodaru".
Iskusni stručnjak je rekao kojim putem će Lokomotiva ići do uspeha.


"Moramo da budemo aktivni u odbrani, da ne čekamo greške protivnika, već da prvi pritisnemo protivnika. Takođe, potrebna nam je i dobra kretnja lopte i pretvorimo njihove vrline u mane. Ako budemo igrali kao tim, kao što smo igrali do sada, pobedićemo sigurno", zaključio je Pašutin.

2024 © - Vesti online