Četvrtak 27.03.2014.
14:55
Beta

Rakić: Barikade na mostu ostaju

Nije vreme da pričamo o sklanjanju barikada na mostu na Ibru: Goran Rakić
 

"Barikadu niko neće uskoro ukloniti. Niti sam dobio poziv za razgovor, niti je još vreme da pričamo o barikadama", rekao je Rakić za agenciju Beta. On je ocenio da je to pokušaj diskreditacije njega kao gradonačelnika Severne Mitrovice.

"Bahtiri me nije pozvao ni da mi čestita na imenovanju za gradonačelnika, a pogotovo ne da se dogovorimo oko dolaska u Južnu Mitrovicu i uklanjanja barikada", naveo je Rakić.

On je dodao da barikade sada nisu prioritet, već smirivanje tenzija i rešavanje problema stanovništva. "Barikade u ovom trenutku nisu prioritet. Ima još mnogo toga što treba da se uradi pre uklanjanja barikada. Moj prioritet je pre svega
smirivanje dugogodišnjih tenzija i rešavanje problema stanovništva koji su u poslednje vreme pojačani ucestalim hapšenjima uticajnih članova srpske zajednice", kazao je Rakić.

Komentarišući izjavu gradonačelnika Južne Mitrovice da se nada da će barikada na Ibru uskoro biti uklonjena, jer mu je kao biznismenu prioritet ekonomski razvoj, Rakić je rekao da u današnjim uslovima prioritet ne može da bude biznis, već smirivanje tenzija.

"Bahtiri sa ovakvim izjavama ne doprinosi smirivanju tenzija, kao što smirivanje tenzija nije ni njegovo nedavno raspisivanje tendera za izgradnju šest kuća na severu za Albance, i to bez saglasnosti lokalne samouprave na severu. Kao gradonačelnik, neću mu to dozvoliti", dodao je Rakić.

Prištinski mediji preneli su da će dva gradonačelnika danas razgovarati o uklanjanju barikada na glavnom mostu. Bahtiri je u predizbornoj kampanji obećao da će ukloniti barikade i da mu je to prioritet, jer dolazi iz biznisa, pa mu je posao i
ekonomski razvoj prioritet.

2024 © - Vesti online