Četvrtak 27.03.2014.
14:29
Beta

"Manja Vlada - veća efikasnost"

Moramo da smanjimo broj nezaposlenih: Rasim Ljajić, lider SDPS-a
 

"Očekujem da do 25. aprila, najkasnije 1. maja, bude završen proces formiranja vlade, sve dalje od tog roka zaista bi bilo gubljenje vremena", kazao je Ljajić na Televiziji B92. On je rekao da smatra da bi bilo bolje da vlada bude proširena van
liste Srpske napredne stranke (SNS), jer je toj vladi potrebna podrška, i dodao da će SDPS imati svoj poslanički klub od deset poslanika.

Komentarišući da li će Socijalistička partija Srbije (SPS), dosadašnji koalicioni partner, biti i u novom sazivu Vlade Srbije, Ljajić je rekao da to zavisi i od SNS-a i SPS-a.  "Mislim da bi bilo dobro da budu deo te vlade, ali ja to mogu da govorim kao manjinska stranka i partner koalicije SNS-a", kazao je Ljajić i dodao na nema ništa protiv i da sarađuje s liderom Nove demokratske stranke Borisom Tadićem.

Prema njegovim rečima, nova vlada će sigurno imati manji broj partnera, što je i preduslov za njenu efikasnost. "Mere uspešnosti ove Vlade biće smanjenje nezaposlenosti. Ako zaposlite ljude, vlada je ostvarila svoju misiju", objasnio je
ministar trgovine u dosadašnjoj vladi.

Komentarišući jučerašnje hapšenje rukovodilaca Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), on je rekao da takva agencija treba da postoji, ali da mora da deluje na mnogo transparentniji način. "Ako su optužbe tačne, to je katastrofa, ne mogu da verujem da neko može da se bavi kriminalom na ovakav način", naveo je Ljajić.

2024 © - Vesti online