Četvrtak 27.03.2014.
09:07
Beta, Vestionline

SAD: Pare za borbu naših demokratskih protiv ruskih nedemokratskih medija

Amerikanci žele da što pre proguraju predlog zakona: Kongres SAD
 

Predstavnički dom i Senat naveli su da žele da se nacrt zakona nađe na stolu američkog predsednika Baraka Obame za potpisivanje pre kraja nedelje.


Nacrt zakona u Senatu odobrava garancije za zajam od milijardu dolara Ukrajini i dodatnih 100 miliona dolara direktne pomoći. U zakon su pretočene sankcije već uvedene prema nekim od bliskih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina, članova njegovog unutrašnjeg kruga, vladinih zvaničnika, nekih od najbogatijih ljudi u zemlji i jedne vodeće banke. Sankcije zamrzavaju svu njihovu imovinu u SAD i zabranju Amerikancima da posluju sa njima.

Barak Obama

Pročitajte još:

* Obama: Sankcije Rusiji mogu da se odraze na svet, ali šta da se radi...

* Rusija i Zapad: Biznis važniji od rata

* Hejg: Izolovati Rusiju i smanjiti njen uticaj u Evropi


Predlog zakona koji treba da usvoji Predstavnički dom takođe će odobriti sankcije, dati garancije za zajam i više miliona dolara u direktnoj pomoći. U nacrtu dokumenta Predstavničkog doma poziva se Obama da proširi spisak ruskih zvaničnika i drugih obuhvaćenih sankcijama zbog kršenja ljudskih prava. 

Predsednik Predstavničkog doma Džon Bejner rekao je da obe strane raspravljaju kako da usaglase dva predloga zakona i da ga proguraju kroz Kongres što je moguće pre.

2024 © - Vesti online