Sreda 26.03.2014.
22:42
Beta

"SPS hoće u Vladu. Ne znamo da li nas hoće SNS (Vučić)"

Sve zavisi od lidera SNS-a: Slavica Đukić Dejanović
 

"Činjenica je da smo imali jako dobru saradnju i u prethodnom periodu i u tehničkoj vladi, da su rezultati saradnje evidentni i korisni za građane. Činjenica je da smo sada zajednički dobili 202 mandata, za razliku od prethodnih izbora kada smo ih osvojili 130", rekla je Đukić Dejanović i dodala da će SPS prihvatiti poziv i razgovarati o programu koji piše Aleksandar Vučih, verovatni budući premijer.

"Mi nemamo problem, ali od nas ne zavisi ništa. SNS i Vučić će odlučiti i oceniti da li SPS i 500.000 građana koji su za nas glasali, treba da daju doprinos kroz učešće u vlasti", rekla je ona na jednom skupu o domovima zdravlja.

Po njenim rečima, još nije bilo nikakvih razgovora sa SNS jer Vučić priprema program, nakon čega će razgovarati sa liderima parlamentarnih stranaka.

Upitana o izjavi potpredsednika SNS Nebojše Stefanovića da će predložiti Vučiću da SPS ne bude u budućoj vladi, ona je rekla da svako ima pravo na svoj stav.

"Ono što je činjenica, kada organi jedne partije, posebno ozbiljne partije kakve su SNS i SPS, zauzmu određene stavove, to su stavovi koji su smernice za ponašanje", dodala je ministraka zdravlja.

2024 © - Vesti online