Sreda 26.03.2014.
17:40
Beta

Vučić znao za prijave protiv čelnika SIEPA

Vučić se protivio smeni Laganina: Saša Radulovića
 

"Postoji nekoliko krivičnih prijava, a ova koja je rezultirala hapšenjem odnosi se na fiktivne autorske ugovore zaposlenih u SIEPA sa samom Agencijom", rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

"SIEPA je samo najveći primer, verovatno je toga bilo i u drugim agencijama, ali ne tako izraženo da može lako da se otkrije", rekao je bivši ministar privrede pod čijom nadležnošću je bila SIEPA.

Radulović koji je sada lider Udruženja građana "Dosta je bilo", rekao je da se ostale krivične prijave odnose na višestruko fakturisanje štandova na sajmovima, davanje dela plate zaposlenih u SIEPA u kase stranaka, te reketiranje preduzeća kojima je data subvencija. On je naveo primer da su zaposleni koji su primali plate od 130.000 dinara, svakog meseca po 60.000 dinara uplaćivali strankama što
treba tužilaštvo da istraži i dokaže.

Uhapšena Jasna Matić!

Radulović nije hteo da kaže kojim strankama je novac išao, ali je ocenio da bi to mogle da budu sve partije koje su bile na vlasti. On nije izneo detalje iz krivične prijave koju je protiv rukovodilaca SIEPA podnelo Ministarstvo privrede Srbije dok je njime rukovodio.

"Sa svakom od ovih prijava upoznat je (prvi potpredsednik Vlade) Aleksandar Vučić, međutim, nekako i pored prijava koje su bile, i informacija, imali smo veliku borbu da izvršimo čišćenje u agencijama. To je kako dugo trajalo", rekao je Radulović i dodao da se Vučić protivio i smeni Božidara Laganina.

2024 © - Vesti online