Sreda 26.03.2014.
14:38
Beta

Vujošević o Vučiću: Nismo u Severnoj Koreji, pa da ga svi vole!

Duško Vuješević
 

"Pričamo o dve utakmice koje su ispred nas, sa Lokomotivom i sa Cedevitom u Beogradu... Svaka naredna utakmica je najvažnija, ovaj put moramo da razmišljamo o dve. I u tom kontekstu, neće biti kalkulacija", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Meč 12. kola Top 16 faze Lokomotiva i Partizan igraće u petak od 17.00 u Krasnodaru. Crno-beli su do sada u Grupi F zabeležili tri pobede i osam poraza, dok Lokomotiva ima skor od pet trijumfa i šest poraza.

"Čeka nas protivnik koji je takmičarski zainteresovan da napravi rezultat, da se plasira među osam. Mi ćemo pružiti najviše što možemo, bez kalkulacija, ali spremajući se i za drugu utakmicu", dodao je Vujošević.

Strah - od sledeće godine košarka samo u Zvezdi

Partizan u ponedeljak dočekuje Cedevitu u poslednjem kolu Jadranske lige i od tog meča će zavisiti protiv koga će igrati u polufinalu fajnal-fora. Vujošević je pohvalio igrače na tome kako rade i pored svih problema i dodao da ne zna kako bi se ponašali u taboru Crvene zvezda kada bi im se povredio Demarkus Nelson ili neko drugi od klučnih igrača.

"Mi smo bez obzira na tu situaciju našli snage i čvrtsine da preživimo... Iz naše pozicije, ako se neke stvari ne promene, plašim se da će se sledeće godine košarka igrati samo na jednom mestu, u Crvenoj zvezdi", kazao je Vujošević.

On je dodao da ne zna da li Tarens Kinsi otputovao za SAD i da se bavi samo igračima koji su u Beogradu. Vujošević je rekao da su "sitne" probleme sa povredama imali Milenko Tepić, Nikola Milutinov, kao i da se Davis Bertans polako vraća, ali da većih problema nema.

"Drugih problema, da se pomerim s mesta, od kad je (sportski direktor Dragan) Todorić doveo sveštenika, nema. Nije se setio imena svih igrača i nije hteo da se očitava ime Miše Tumbasa", kazao je Vujošević uz osmeh.

Vučić ispunio pola obećanja

On je ponovio da svakodnevno apeluje za pomoć i dodao da je klub pozajmio novac od privatnika za put u Krasnodar. Vujošević je rekao da je potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić obećao da će crno-belima obezbediti još 400.000 evra pomoći sponzora.

"Ostvario je pola, drugi deo nije... Tu je njega poremetilo to što mu je publika skandirala na utakmicama. Ne mogu ja da odgovoram šta će publika da viče, nije ni on u Severnoj Koreji da ga svi vole", rekao je Vujošević.

Košarkaš Partizana Milenko Tepić kazao da je da će se njegova ekipa do kraja takmičenja u Evroligi boriti za svaki poen.

"Čeka nas teška utakmica, to je ekipa koja uz Bajern i Galatasaraj ima pet pobeda i skroz ravnopravno konkuriše za četvrto mesto, i sa te strane će biti motivisani. Imaju dobar tim za respekt, neće nam biti lako. Ne znam da li ima neke matematike da se plasiramo dalje, iz ove pozicije to deluje nemoguće, ali borićemo se kao da nam svaki poen znači prolaz", rekao je Tepić.

2024 © - Vesti online