Sreda 26.03.2014.
14:12
Beta

Andrea Lekić: Odbrana je ključ

Andrea Lekić
 

"Neka odbrana bude ključ. U napadu ćemo doći do gola, ali odbrana mora da predstavlja reprezentaciju u najboljem svetlu, kao što je to bio slučaj na Svetskom prvenstvu 2013.", rekla je Lekićeva, a navodi se na sajtu Rukometnog saveza Srbije.

Reprezentativke Srbije u četvrtak od 20 sati igraće u kragujevačkoj hali "Jezero" utakmicu trećeg kola kvalifikacija za EP sa Švedskom. Drugi duel sa istim protivnikom, u četvrom kolu, sledi u nedelju, 30. marta, u švedskom Kristijanštadu.

Vicešampionke sveta trenutno dele drugo mesto sa dva boda u kvalifikacionoj grupi 5 sa reprezentacijom Slovenije, dok je ispred njih selekcija Švedske sa četiri boda.

"Drugačiji je sistem, igraju se dve utakmice u četiri dana. Fizička sprema dolazi do izražaja, međusobni duel je veoma bitan, kao i gol razlika, što znači da se moramo boriti za svaku loptu. Moramo voditi računa da što manje golova primimo na domaćem terenu. To je imperativ", kazala je Lekićeva.

Ona je dodala da u Kragujevcu reprezentacija Srbije očekuje veliku podršku publike.

"To nam mnogo znači, a kao svetske vicešampionke zaslužile smo", rekla je Lekićeva, dodajući da niko u timu ne pomišlja na neuspeh u dvomeču sa Švedskom.

"Idemo na pobedu u oba meča. Samo nam je pozitivan ishod u glavi", kazala je kapiten srpske reprezentacije.

2024 © - Vesti online