Sreda 26.03.2014.
16:29
Beta

Stefanović: Neće nama Vučić da bira vođu

Režim želi da nas uništi: Borislav Stefanović
 

"Dragan Đilas treba da se ponovo kandiduje za predsednika DS. Neće nama režim na kastingu, sad da sedne Vučić i da nam bira lidera. Lidera i organe stranke biraćemo mi na stranačkoj izbornoj skupštini", rekao je Stefanović za Televiziju B92.

On je rekao da će "neko iz režima pokušati da kupi DS" i da to "mora da se onemogući" i naveo da je bivši lider DS-a, a sada Nove demokratske stranke Boris Tadić napravio dogovor s režimom o ulasku u vlast i da je ta stranka "privezak vlasti".

Pročitajte još:

* SNS pokorila Srbe i Srbiju!

* "Tadić kriv za loš izborni rezultat DS-a"

* Pobednik zove gubitnike u pomoć

* "Vučić je ciničan, a njegov poziv je igra"

Na pitanje odakle utisak da Vučić postavlja i smenjuje rukovodstvo DS, a ne funkcioneri DS Dragan Šutanovac i Balša Božović, koji su izrazili nezadovoljstvo vođenjem stranke, Stefanović je kazao da DS neće dozvoliti da joj režim bira rukovodstvo, a da unutar DS postoje ljudi koji traže posredne i neposredne izbore u stranci.

"Svako (u DS) može da kaže svoje mišljenje i da se kandiduje", rekao je Stefanović i dodao da DS stranačke organe mora birati na izbornoj skupštini, tajnim glasanjem.

On je naveo da SNS-u i "režimu" nije dosta to što je DS osvojio šest odsto glasova birača na parlamentarnim izborima 16. marta i dodao da "režim ne miruje i podgrevanjem podela u DS-u nastoji da uništi tu stranku".

Za neuspeh na izborima, naveo je, odgovorno je rukovodstvo DS-a.

2024 © - Vesti online