Sreda 26.03.2014.
11:22
mozzartsport.com, danas

Partizan nudi novi ugovor Saši Iliću!

Saša Ilić
 

Saša Ilić i Partizan nastaviće zajedno! Bar još godinu. Mada legendarnom kapitenu završetkom sezone ističe ugovor sa klubom iz Humske 1, direktor Albert Nađ,  indirektno potvrđuje da je Partizan voljan da produži ugovor čoveku koji se u subotu izjednačio na deobu prvog mesta večne liste strelaca Partizanovih strelaca sa Stjepanom Bobekom.
"Želim Saši da ga posluži zdravlje, da u nastavku karijere obori još mnoštvo rekorda, a fudbal igra dokle god se oseća sposobnim da pomogne ekipi. Pitate me da li bi Ilić bio od koristi još godinu dana, da ostane i bude uticajan na terenu i van njega? Samo ću reći da se prelazni rok uveliko sprema“, nagovestio je sportski direktor Partizana, a onda se zagonetno osmehnuo, a izraz na njegovom licu bio je rečitiji od bilo kakve izjave.


Nađ je i proletos bio zagovornik ostanka Saše Ilića u ekipi, iako se u klubu suočavao sa opozicijom koja je isprava ponudila kapitenu potcenjivački ugovor i tek posle mukotrpnih pregovora pojačala ponudu i isposlovala njegov potpis. Sad je klima u Partizanu po tom pitanju daleko povoljnija, shvatili su i čelnici koliko je legendarni „broj 22“ značajan u sazrevanju mladih naraštaja i da Parni valjak i na utakmicama (čak i kad nekadašnji reprezentativac odigra slabije od očekivanog) i na treninzima izgleda drugačije kad ga predvodi veteran.
„Više puta sam predočio koliko je Saša dragocen ne samo za tim, nego za klub generalno. Njegov doprinos je nemerljiv kako na terenu, tako i na treningu, u karantinu... Njegova ličnost je perfektna“, glasa i trener Marko Nikolić za ostanak kapitena.


A, ako su se direktor i trener saglasili, onda ni Saši ne preostaje ništa drugo osim da klimne glavom i ispuni zahteve navijača oličene skandiranjem: „Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan...“
"Slušam pre svega svoje telo i srce. Sutra bih se povukao da mi je mrsko kada ujutro otvorim oči i pomislim na trening. Ne bi bilo sile da me zadrži u kopačkama da živim u bolovima, da se mučim dok trčim, uklizavam, šutiram. Naravno, nisam više onaj Saša s vrhunca karijere, ne mogu u svemu da se nosim s momcima koji su kretali u školu kada sam debitovao za prvi tim, ali nisam još za bacanje. Nije me prošla strast za fudbalom. Imam znanja, snage i volje da nastavim dalje. Ako se to uklapa u klupske planove“, rekao je Saša Ilić, a prenosi Danas.

2024 © - Vesti online