Sreda 26.03.2014.
17:11
Beta

Janković zatečen smenjivanjem u Radu, ali i ponosan

Aleksandar Janković
 

"Zatečen sam bio odlukom dela Upravnog odbora Rada o smeni. Došao sam u klub na poziv sportskog direktora Čedomira Đoinčevića neposredno po formiranju UO. Prihvatio sam se posla da pomognem klubu u kojem sam na različitim pozicijama od 1986. godine i posebno zbog stručnog izazova koji se ogledao u tome da je čitava fudbalska javnost smatrala da je borba za opstanak nemoguća misija", naveo je Janković u pismu dostavljenom agenciji Beta.

Janković je Rad preuzeo na kraju jesenjeg dela Super lige Srbije i u prolećnoj polusezoni je imao pobedu, remi i tri poraza. On je istakao da je ponosan na to šta je urađeno u poslednjih nekoliko meseci rada.

"Ponosan sam prvenstveno na saradnju sa igračima koji su na svakom treningu, a posebno na utakmicama ispoljavali angažovanje, disciplinu, usredsređenost na ostvarenje cilja kluba, ali i na želju da individualno napreduju kao fudbaleri i kao ličnosti", dodao je on.

Janković je kazao da je u prethodnom periodu sa stručnim štabom uspeo da stvori radni i profesionalni ambijent za opstanak u ligi.

"Nakon ovog perioda provedenog u klubu uspeli smo da stvorimo radni i profesionalni ambijent (zajedno sa stručnim štabom) za opstanak u ligi u koji više niko ne sumnja. Optimizam gradim na činjenici da igrači imaju sposobnosti za igranje pod pritiskom, zatim da se naredne utakmice igraju protiv direktnih protivnika i zaostatak je manji nego što je bio pre tri meseca", kazao je Janković.

Janković je zahvalio i navijačima koji su, kako je rekao, prepoznali njegovu posvećenost i želju da se ostvari cilj. Rad će umesto Aleksandra Jankovića u narednom periodu voditi Stevan Mojsilović.

2024 © - Vesti online