Utorak 25.03.2014.
15:31
Beta

Radnički igra za prvo mesto i za Partizan!

 

"Ovo je prva meč lopta za nas. U slučaju pobede, i matematički bismo obezbedili polufinale. Pripremali smo se na najbolji način i posvetili veliku pažnju organizaciji. Za njih je ova utakmica poslednja šansa da zadrže priključak za odlazak na 'fajnal-siks'. Nadam se da ćemo ih izbaciti i tako omogućiti Partizanu da ode u Barselonu", rekao je Vasović.

Vaterpolisti Radničkog sutra od 18.30 u Kragujevcu igraju protiv nemačkog Špandaua, utakmicu osmog kola Grupe B u Ligi šampiona. Srpski klub ima svih sedam pobeda i prvi je na tabeli, dok Špandau zauzima četvrto mesto sa sedam bodova. Druga je Breša sa 15 bodova, a Partizan ima tri manje i ako sutra pobedi Oradeu (19.00), plasiraće se na "fajnal siks". Ako Radnički pobedi Špandau, crno-belima će i bod biti dovoljan da osigura treće mesto. Prvoplasirane ekipe iz Grupa A i B plasiraće se direktno u polufinale završnog turnira, a ostale četiri ekipe će igrati četvrtfinalne utakmice.

Centar Radničkog Miloš Korolija rekao je da je osvajanje bodova imperativ.

"Imamo obavezu da pobedimo, jer smo favoriti, pogotovo pred domaćim navijačima. Igramo protiv ekipe koja je dobra, ali trenutno ne spada u sam vrh evropskog vaterpola. Nemce, kao i u svim ostalim sportovima, karakteriše da se bore sve vreme, bez obzira na rezultat. Predvodi ih trener koga dobro poznajem, pravi fanatik u pozitivnom smislu i sigurno će zahtevati borbu od početka do kraja. Moramo dati sve od sebe da izborimo polufinale koje nam je veoma važno", rekao je Korolija.ž

Ulaz na utakmicu koja se igra na bazenu Sportskog centra Park je besplatan.

2024 © - Vesti online