Utorak 25.03.2014.
21:57
mozzartsport.com

Roberto Martinez najbliži klupi Barselone!

Roberto Martinez
 

Dobar glas daleko se čuje! Kada je 11. maja prošle godine sa slabašnim Viganom uspeo da savlada Mančester Siti pred prepunim Vemblijem, bilo je jasno da uspešna karijera čeka Roberta Martineza. Nepunih mesec dana kasnije preuzeo je Everton, sa kojim ove sezone beleži više nego dobre rezultate, a mnogi fudbalski kritičari smatraju da je Španac u samo nekoliko meseci uspeo da uradi ono što Dejvid Mojes nije za punu deceniju - da od Karamela napravi napadačku mašinu koja se nikoga ne plaši.


Uzimajući u obzir budžet s kojim raspolaže Everton i izuzetno jaku konkurenciju u Premijer ligi, šesto mesto je i više nego pohvalno za tim iz Liverpula, dok Totenhem beži svega dva boda. Zbog svega toga Španijom i Engleskom počele su da kruže priče kako će 40-godišnji Martinez postati naslednik Herarda Tate Martina na klupi Barselone na kraju sezone!


Kako piše britanski Dejli mejl, s obzirom da se u poslednje vreme sve više šuška kako bi Tata mogao da postane novi selektor Argentine posle Mundijala u Brazilu, dolazak Martineza je vrlo izvestan. Podsetimo, u igri je i trener Ajaksa Frank de Bur, koji je u Barsi igrao pune četiri sezone (1999 - 2003).

2024 © - Vesti online