Utorak 25.03.2014.
15:20
Srna

Rusija i Zapad: Biznis važniji od rata

Bitno je da se trguje, koga briga za ratovanje: Vladimir Putin i Angela Merkel
 

"Hanoveriše algemajne" otkriva prve znake smirivanja strasti i napominje da se Rusija složila za misijom OEBS-a u Ukrajini. To bi moglo da znači da je stav Putina, barem do daljeg, da, osim teritorije na Krimu, neće biti drugih intervencija - navodi list.

Pročitajte još:

* Ko kome više treba, EU Rusiji ili Rusija EU?

* Hejg: Izolovati Rusiju i smanjiti njen uticaj u Evropi

* Oland: Sankcije za 33 Rusa (ostalo ih još 145 miliona)

* EU i SAD uvode sankcije Rusima

* Rusi uzvraćaju udarac: Sankcije za SAD

"Noje osnabriker cajtung" kritikuje nemačkog ministra odbrane Ursulu Fon der Lajen koja traži jačanje NATO-a. List joj poručuje da bi bilo bolje da ćuti, pošto su takve izjave neprimjerene dok se kancelarka Merkel i šeF diplomatije Štajnmajer zalažu za diplomatsko rešavanje krize na Krimu.

"Velt" smatra da je privreda u Rusije već osetila poledice akcije na Krimu i veruje da će to dovesti Moskvu u diplomatske okvire. Kriza u Ukrajini nagoveštava prve posledice po rusku privredu i bankovne račune oligarha.

Stiče se utisak da pritisak Zapada ima uticaja na privredu Rusije i pre nego što uopšte dođe do eventualnih uvoznih i izvoznih restrikcija, te investicionih ograničenja, koje najavljuje Evropa i SAD.

Poslovanje sa Zapadom, za Putina i njegove stare prijatelje na čelu više koncerna ipak je mnogo vrednije od konflikta. Svetska trgovina može biti snaga koja promoviše mir, koji nam je svima potreban - navodi "Velt".

2024 © - Vesti online