Ponedeljak 24.03.2014.
21:07
Mozzart Sport

Radnički pobedio Zadar za Srbiju, Cibona navija za Partizan u Podgorici

 

Radnički iz Kragujevca igra za svoj ponos, ali i za Srbiju! Kragujevčani su u pretposlednjem kolu Jadranske lige pred oko 2.500 gledalaca u svom Jezeru savladali fenjeraša Zadar 79:74 i prekinuli seriju slabih rezultata. Četi Miroslava Nikolića ovaj trijumf neće mnogo značiti u konačnom plasmanu na tabeli, ali će i te kako značiti za koeficijent srpskih klubova u regionalnom takmičenju i šansu da i naredne sezone imamo četiri predstavnika.

Domaćin je znatno teže nego što se očekivalo savladao Zadrane koji su ubedljivo poslednji na tabeli. Hrvati su na poluvremenu imali šest poena prednosti u Jezeru, ali je Radnički uspeo da velikim preokretom u trećem kvartalu napravi ključni korak ka pobedi. U tom periodu su blistali iskusni plemejker Marinović i reprezentativac Kalinić. Doduše Sava Lešić je ubacio 21 poena i bio najefikasniji u domaćem timu, ali je većina od Marinovićevih 20 koševa bila ključna za preokret. Kalinić je upisao 11 poena, ali je dodao i 13 skokova i bio je fenomenalan u odbrani.

Cibona je nastavila bitku za plasman na fajnal-for i borbu za Partizanom i Budućnosti. Dvostruki prvak Evrope je slavio protiv Širokog u gostima sa 84:73 i sada ima pobedu više od crno-belih koji večeras gostuju u Podgorici. Ako Partizan pobedi, hrvatski klub će i matematički obezbediti plasman među četiri najbolja. Hercegovci su Cibosima odolevali samo u prvom poluvremenu, a onda je usledila serija Zagrepčana kojom je rešeno pitanje pobednika. Dario Šarić i Ivan Siriščević su sa po 20 poena srušili Široki, dok je najefikasniji u poraženoj ekipi bio Džonatan Džons sa 14.

ABA liga - 25. kolo
Subota:
Cedevita - Igokea 74:60
Solnok - Mega Vizura 61:66
Crvena zvezda Telekom - MZT 87:77
Nedelja:
Olimpija - Krka 65:57
Ponedeljak:
Radnički - Zadar 79:74
Široki - Cibona 73:84
20.45: Budućnost - Partizan NIS

2024 © - Vesti online