Utorak 25.03.2014.
08:00
Vestionline, Telegraf

Kada muškarcima nije do seksa?

Trenutak koji menja sve!
 

Nisu samo novopečene majke obuzete svojom novom ulogom (kada im seks nije ni na kraj pameti), već i muškarci slično reaguju na bebu i "igrice u krevetu" u potpunosti stavljaju na stranu.

Istraživanja koja su rađena na Univerzitetu u Indijani pokazala su da novopečeni očevi ređe vode ljubav, a što su bolji u toj ulozi, to manje uživaju u seksu. Studija koja je rađena u saradnji sa ko 500 Filipinaca pokazala je da muškarci sa visokim nivoom testosterona imaju veće šanse da postanu očevi, a kada se to desi, onda se nivo testosterona smanjuje.

Dugo se verovalo da trudnoća i porođaj ne utiču na telesne promene kod muškaraca, međutim, nauka je dokazala drugačije. Smanjenje hormona ne samo da pomaže da muškarci budu pažljiviji očevi, već im takođe pomaže da ne zastrane i pronađu novu partnerku, makar ne u naredne dve godine, koliko je potrebno da se povrati normalna želja za seksom.

Prema rečima vodećeg naučnika studije, Lija Getlera, promene u hormonima pomažu muškarcima da bolje razumeju potrebe bebe. To je prirodan proces koji je sličan poput onih bioloških koji se dešavaju kod žena za vreme trudnoće.

2024 © - Vesti online