Ponedeljak 24.03.2014.
12:12 >> 20:27h
Beta

Vrebalov: Tadiću ništa nije sveto, samo vlast

Stižu uvrede iz bivšeg tabora: Boris Tadić
 

"Boris Tadić će zarad šake vlasti srušiti sve, jer mu ništa nije sveto, samo vlast", naveo je Vrebalov u saopštenju za javnost.

NDS je najavio da će u ponedeljak u 14 sati organizovati konferenciju za novinare u
Skupštini Vojvodine, na kojoj će bivši pokrajinski poslanik DS-a Miloš Gagić predstaviti poslanički klub NDS-a, koji će, kako se pretpostavlja, biti formiran od "prebega" iz DS-a.

"Posebno mi je drago što se Tadić napokon setio da dođe u Skupštinu Vojvodine, jer kada je bio bog i batina u Srbiji, za osam godina nijednom nije došao u pokrajnski parlament, niti je želeo da rešava vojvođanske probleme", rekao je Vrebalov.

On je Tadića optužio da je jedan od autora aktuelnog Ustava Srbije, kojim je autonomija Vojvodine dodatno unazađena. Dodao je i da Tadić nije želeo da radi na donošenju Zakona o finansiranju Vojvodine, te da je 2009. godine, kada je Skupština Vojvodine usvajala Statut te pokrajine, Tadić kao predsednik Srbije,
umesto na svečanoj sednici, bio u poseti Sremskoj Mitrovici i arheološkom nalazistsu Sirmium.

"Tadić se tek sada setio da ga je upravo Vojvodina svojim glasovima izglasala dva puta za predsednika Srbije, a on joj se tada zahvaljivao tako što ju je nipodaštavao", poručio je Vrebalov, koji je i potpredsednik Skupštine Vojvodine.

NDS: Vrebalov je preletač, samo ambcija je bitna

Nova demokratska stranka (NDS) saopštila je danas da je "besmisleno" da je Demokratska stranka optužuje za svoje neuspehe i optužila DS da nema jasnu politiku, niti jasne stavove i principe.

"Upravo to je jedan od razloga zbog kojih je Boris Tadić i osnovao NDS i napustio takvu stranku (DS), nakon što je ona napustila misiju i principe iza kojih je stojao celog svog političkog života. Ovakvo političko ponašanje rukovodstva DS samo je dokaz da je doneo ispravnu odluku", navela je NDS u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da je Milivoje Vrebalov prošle godine prešao iz Liberalno-demokratske partije u DS jer politiku vidi kao polje za ostvarivanje ličnih ambicija.

2024 © - Vesti online