Ponedeljak 24.03.2014.
15:02
Z. Marjanović - Vesti

Sin ubijen, muž se obesio, čemu život?

Izgubila veru u pravdu: Rumenka Vasović 

Sud u Čačku je Krdžića osudio na četiri godine zatvora i na nadoknadu štete porodici ubijenog Dalibora u visini od 1,5 miliona dinara. Krdžić je kaznu zatvora odležao, ali porodici Vasović ni posle više od jedne decenije nije isplatio nadoknadu.

Ne veruje više nikom

Rumenka više ne veruje nikome, pa ni gradonačelniku Čačka Vojislavu Iliću, koji joj je još prošle godine obećao da će joj zaposliti sina, ali sve je ostalo na obećanjima.

- Ovo nije prvi put da štajkom glađu tražim od suda nadoknadu za smrt mog sina Dalibora. Do prošle godine sa mnom je šrajkovao i moj suprug Tomislav, ali kako nije više mogao da izdrži bol za izgubljenim sinom i nepravdu zbog neisplaćene nadoknade, u januaru prošle godine se obesio. Postao je još jedna žrtva nepravde, ali ja neću odustati dok ne umrem pred vratima suda. Živim u krajnjoj nemaštini sa sinom i snahom koji ne rade i troje unučadi u iznajmljenom stanu i to od penzije od 9.000 dinara koja mi je ostala od pokojnog supruga. Nemam šta da izgubim osim života, a i on mi ne treba kada živim u ovako nepravednom društvu - kaže Rumenka za "Vesti".


Prema izjavi Žarka Gavrilovića, izvršnog sudije Osnovnog suda u Čačku, budući da na gomili ima još 16.500 predmeta spremnih za izvršenje, Rumenka bi bila u obavezi da obavesti sud o tome da od Dragana Krdžića ima šta da se oduzme i da se tako naplati potraživanje porodice Vasović. Ovakav stav izvršnog sudije, kako kaže Rumenka, razlog je više da štrajkuje glađu jer više ne zna na koja vrata da zakuca za pomoć.

2024 © - Vesti online