Nedelja 23.03.2014.
17:30
Beta

Tekvondo: Tijana Bogdanović osvojila zlato na SP za juniore

 

Bogdanovićeva je u finalu pobedila Španjolku Lidiju Garsiju sa 9:5.


Na početku takmičenja Tijana Bogdanović je pobedila Francuskinju Saru Adidou, zatim Astros Brnjarsdotir sa Islanda i Belgijanku Indre Kraen. U četvrtfinalu je u na zlatan bod savladala Turkinju Zehru Dosukur, u polufinalu je pobedila Kanađanku Emu Larsen.


Bogdanovićeva u petak nije uspela da se kvalifikuje na Olimpijske igre mladih.


"Još sam u šoku. Žreb mi je bio najteži, ali kako mi je trener rekao, na muci se poznaju junaci, tako sam se i borila. Bila sam tužna što se nisam kvalifikovala, ali sada se nadam vajld karti. Najteže mi je bilo kada sam ispala iz kvalifikacija. Tada su mi moji najbliži i moji klupski drugovi dali snagu da ovo postignem", rekla je Bogdanovićeva članica TKD Galeb.


"Nadam se da ću kao senior uspeti da osvajam ovakva prvensta. Sledeće godine počinjem da se takmičim sa seniorima, a san mi je da odem (na Olimpijske igre) u Rio de Žaneiro 2016. godine", dodala je ona.


Trener Dragan Jović rekao je da je ekipa otišla na Svetsko prvenstvo zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije.


"Ovo je prvo juniorsko zlato ikada. Drago mi je zbog Tijane pošto joj je veoma teško pao poraz u kvalifikacijama dva dana ranije. Imali smo samo jedan dan da se oporavimo i uđemo u ritam od šest borbi. Hvala i Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije što su nam obezbedili da odemo na Svetsko prvenstvo. Hvala im što nam veruju", rekao je trener Dragan Jović.

2024 © - Vesti online