Nedelja 23.03.2014.
17:53
Beta

Prekršen pakt o ćutanju

Uprkos dogovoru Borislav Stefanović izašao pred novinare
 

Član Predsedništva Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je u nedelju da se na sednici Predsedništva nije razgovaralo o nepoverenju Draganu Đilasu, već da je bilo reči o daljim koracima koje će stranka preduzeti.

Posle sednice Predsedništva u Krunskoj ulici u Beogradu, Stefanović je rekao da, uprkos medijskim spekulacijama, rasprava nije bila personalna.

"Kakav je stav stranke ne može da vam kaže niko ko je u Predsedništvu. Stav će se videti kada bude održana Izborna skupština", rekao je Stefanović na pitanje novinara kakav je stav stranke o budućem statusu predsednika Dragana Đilasa.

I Mićunović prekršio dogovor o ćutanju

Predsednik političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović u kratkoj izjavi novinarima rekao je da su na sednici Predsedništva analizirani dosadašnji rezultati i da je obavljena priprema za sednicu Glavnog odbora koja će biti održana naredne nedelje.

Govoreći o krivici za izborne rezultate, Stefanović je rekao da je za tako nešto uvek kriva stranka, a da treba videti da li je u pitanju loša prezentacija programa ili atmosfera u društvu.

Prema njegovim rečima, pred izbore je u društvu stvorena atmosfera prema kojoj su birači morali plebiscitarno da se izjašnjavaju o tome da li su za Aleksandra Vučića ili protiv njega.

Stefanović je dodao da će stranka u narednom periodu preduzeti sve Statutom predviđene korake koji će "odražavati raspoloženje članova i opredeljenje Demokratske stranke da bude najjača parlamentarna opozicija koja će sruštiti vlast".

2024 © - Vesti online