Ponedeljak 24.03.2014.
08:00
Vesti

Lepota ispod tuša

Tuširanjem popravljate cirkulaciju, uklanjate mrtve ćelije, izgledaćete lepše
 

Važan je redosled, možete da budete mnogo brži i efikasniji ako imate plan, savetuje poznati američki dermatolog dr Džošua Zikner iz Njujorka. Pre nego što uđete u kadu ili tuš-kabinu, uzmite četku za masiranje od prirodnih vlakana i masirajte telo od stopala prema gore.

Za samo nekoliko minuta ovim masiranjem ćete popraviti cirkulaciju, uklonićete mrtve ćelije, a koža će izgledati lepše i blistavije. Dok ste pod tušem, bar jednom nedeljno na kosu stavite balsam za dubinsku hidratizaciju. Zahvaljujući toploti i vodenoj pari, regenerator će prodreti dublje u vlasi. Osim toga, možete da koristite i serum na bazi ulja. Čim isperete šampon s kose, stavite dubinski balsam ili ulje. Ostavite da stoji dok se tuširate. Kad završite tuširanje, isperite kosu i bićete oduševljeni efektom.

Brzinski pedikir

Dok ste pod tušem, turpijom ili kamenom za pete pređite svuda gde osetite hrapavu kožu. Ukoliko to radite redovno, nećete imati problem s ispucalim petama. Posle tuširanja, isecite nokte i zanoktice.

I vaše lice će biti zahvalno ako mu posvetite desetak minuta. Dok ste pod tušem stavite na lice masku koje će biti mnogo delotvornija jer para otvara pore, pa će koža brže i lakše upiti sve hranljive materije. Zikner savetuje upotrebu gel-maski jer su postojanije. Tokom tuširanja treba izbegavati sapune i gelove koji isušuju kožu.

Koristite ulja za tuširanja, jer će ona nahraniti kožu i učiniće će mekšom. U uljni gel možete da dodate malo šećera i tako ćete napraviti blag, prirodni piling.
Kada se istuširate, isperete kosu i lice, dok vam je koža još vlažna stavite mleko ili losion na telo, uz blago masiranje. Osećaćete se kao da ste upravo izašli iz kozmetičkog salona.


Tokom tuširanja možete naizmenično da puštate toplu i hladnu vodu, to je blagotvorno za cirkulaciju. Možete da iscedite limun na sunđer ili frotirsku rukavicu i time istrljate kožu. Stručnjaci savetuju da u ćoškove tuš-kabine ili kade sipate po nekoliko kapi ulja koje volite.

2024 © - Vesti online