Nedelja 23.03.2014.
13:45
mozzartsport.com

Evroliga: Fernandez MVP, Lovernj najbolji skakač!

Žofri Lovernj
 

Vrlo uzbudljivo bilo je u 11. kolu TOP 16 faze Evrolige. Veliki derbiji igrali su se na sve strane Starog kontinenta, a definitivno najinteresantnije bilo je u Madridu, gde je Real savladao moskovski CSKA sa 93:79 i tako došao korak bliže prvoj poziciji u grupi F. Kao što to obično i očekuje, u najvećim mečevima uvek se izdvoji neko, ko na kraju ponese titulu najkorisnijeg igrača minulog kola.


Ovog puta na jednoj strani bio je Soni Vims, koji je sa 28 poena, šest asistencija, pet skokova i četiri iznuđena faula napravio indeks 35, ali s obzirom da je CSKA poražen, laskava titula odlazi u ruke Rudija Fernandeza. As Kraljevskog kluba je odigrao gotovo perfektan meč – uz 28 poena bio je odlično šuterski raspoložen (5/9 za dva, 4/7 za tri, 6/6 za jedan), a tome je dodao i četiri uhvaćene lopte, tri asistencije i četiri ukradene lopte za indeks korisnosti 33.


Ove nedelje još jednom se istakao Bogdan Bogdanović, koji je po ko zna koji put pokazao košarkaškoj Evropi u kakvog igrača polako stasava. Sa 18 poena zauzeo je četvrtu poziciju najboljih strelaca ove nedelje, dok je Žofri Lovernj nastavio svoju dominaciju po broju uhvaćenih lopti. Najbolji skakač Evrolige je ubeležio 12 skokova protiv Makabija, čime je svoj prosek povećao na 8.9 uhvaćenih lopti po meču. Zapaženu ulogu imao je i Nemanja Bjelica, koji je u porazu od Panatinaikosa upisao devet poena, sedam skokova i čak pet ukradenih lopti, što je najviše ove nedelje.

2024 © - Vesti online