Nedelja 23.03.2014.
14:59
mozzartsport.com

Dinamo dobio Hajduk na Poljudu, Mamić se tukao na tribinama

Zdravko Mamić
 

Zagrebački Dinamo je već jednu ruku stavio na trofej šampiona Hrvatske! U velikom derbiju Modri su na Poljudu savladali Hajduk sa 2:0 i posle 27 odigranih kola imaju verovatno nenadoknadivih 13 bodova viška! Utakmica nije mogla da prođe bez šoua prvog čoveka Dinama Zdravka Mamića, koji se na tribinama prvo verbalno sukobio s navijačima domaćeg tima, a zatim i potukao sa bivšim fudbalerom Hajduka Ivom Begom.


Gosti su do vođstva od 1:0 došli nakon što se odbrana Splićana poigrava isprted svog šesnaesterca. Loptu je oduzeo Fernandez, doturio do Sudanija, a posle nnjegovog udarca Milović je igrao rukom i za sudiju Ljubičića nije bilo dileme - penal. Loptu je belu tačku namestio bivši hajdukovac Duje Čop, tukao snažno i spasa nije bilo - 0:1.


Nedugo zatim Dinamo je mogao i da duplira prednost, međutim, posle odličnog solo prodora Feenandeza i pokušaja udarca jedan od defanzivaca domaćih u zadnji čas je uklizao i izblokirao. Izabranici Igora Tudora u drugi deo ušli su ofanzivnije, što je ostavilo dosta prostora navali Dinama da reši utakimicu. Ipak, to im u regularnih 90 minuta nije pošlo za rukom. Tek nakon jednog kornera Hajduka u poslednjim sekundama, kada je i golman Stipica otišao napred, gosti su otklonili svaku dilemu. Lopta je posle tog udarca iz ugla izbijena, do nje je došao mladi Halilović, sjurio se ka golu i ubacio u praznu mrežu. I sve to samo tri minuta nakon što je ušao u igru.


A, dok su se na terenu vodio fudbalski rat, na tribinama Zdravko Mamić ratovao je sa navijačima Hajduka. Posle jednog verbalnog okršaja sa nekolicinom pristalica domaćeg tima policija je morala da okruži i čuva, no ni to ga nije sprečilo da se u finišu utakmice pobije sa nekadašnjim asom Splićana Ivom Begom.

2024 © - Vesti online