Subota 22.03.2014.
18:22
Jutarnji list

Šarićev svirepi ubica trebalo da otme Dačićevo dete?!

Reč je o Vitomiru Bajiću (43) iz Priboja, koji je nakon što je uhapšen 2010. u Baru u Crnoj Gori, bio izručen Italiji zbog šverca 225 kilograma kokaina. U septembru  2011. pronađen je obešen u svojoj ćeliji u italijanskom zatvoru, piše Jutarnji list.

Šarićev čovek, Vitomir Bajić je i po nalogu Luke Bojovića pripremio likvidaciju novinarke Brankice Stanković
 

Bajić se povezuje s pokušajem otmice sina Ivice Dačića i planom za likvidaciju novinarke Insajdera Brankice Stanković.

Prema zaključcima italijanske istrage, vrlo verovatno je počinio samoubistvo u zatvoru bešenjem o kaiš ogrtača dok su ostali zatvorenici bili u šetnji.

Bajić, koji je kao i Šarić i svi pripadnici njegovog klana, imao krivotvoren hrvatski pasoš iz tzv. tuzlanskog kontingenta, službeno je bio tražen radi umešanosti u trgovinu drogom, no njegovo je ime godinama u balkanskom podzemlju izazivalo strah kao jednoga od najopasnijih ubica koji su radili i za Darka Šarića, ali i za Zemunski klan.

Do imena Bajića kao najverovatnijeg počinitelja ubistva Tripe Penovića hrvatska je policija došla relativno brzo, no ipak - prekasno. Naime, kada je u Maksimiru pronađeno izrešetano telo, policiji je ime žrtve, Tripe Penovića, bilo potpuno nepoznato.

U junu 2008. godine nije se ni znalo za klan Darka Šarića niti operaciju Balkanski ratnik koja će službeno otpočeti više od godinu dana posle, u oktobru 2010. godine. Međutim, istražujući Penovićeve poslove, policija je ubrzo saznala kako je ubijeni zapravo raspolagao impoznatnom imovinom koju je brižljivo skrivao.

Budući da se radilo o pomorcu, prva ideja koja je policajcima pala na pamet bila je - kokain. Policija je ubrzo i spoznala da je Penović bio u kotaktu s braćom Petrom i Antom Ćosićem, kojima se na Županijskom sudu u Splitu trenutno sudi zbog optužbi da su kao dio Šarićeve mreže krijumčarili kokain.

U međuvremenu, Bajićevo je ime najpre iskrslo kao ime osobe koja je u Italiji osumnjičena za šverc 225 kilograma kokaina, a zatim, kada je 2010. godine uhapšen u Baru, policiji je priznao i da ga je tada odbegli šef Zemunskog klana Luka Bojović angažovao da pripremi likvidaciju novinarke Brankice Stanković, o čemu je ona nedavno govorila i u emisiji “Nedeljom u 2”.

Uz to, prema izveštajima srpske policije, Vitomir Bajić navodno je planirao i otmicu sina Ivice Dačića, no takvi navodi nikada nisu potvrđeni.

2024 © - Vesti online