Subota 22.03.2014.
16:25
Beta

Pečnikov gol za Zvezdinu pobedu!

Nejc Pečnik
 

Crveno-beli su tako zadržali prvo mesto na tabeli, pošto imaju 47 bodova, četiri više od drugoplasiranog Partizana, koji ima utakmicu manje. Jedini pogodak na utakmici protiv Donjeg Srema, koja je zbog bezbednosne procene policije odigrana u Novom Sadu umesto u Pećincima, postigao je Nejc Pečnik u 21. minutu.

Zvezda je povela kada je Darko Lazović izveo slobodan udarac sa desne strane, lopta je preletela sve igrače u šesnaestercu, došla do Nikole Mijailović koji je jako šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Pečnik je okrznuo na putu do gola i doveo svoj tim u vođstvo. Samo tri minuta kasnije viđena je po jedna velika prilika oba tima. Donji Srem je mogao da izjednači kada je Ognjen Damnjanović izašao sam ispred protivničkog golmana Bobana Bajkovića, ali je sa 10 metara šutirao pored gola. Zvezda je već u sledećem napadu imala sličnu šansu, kada je neprecizan bio Darko Lazović.

Crveno-beli su bili bolji do kraja susreta, u drugom poluvremenu imali su nekoliko prilika, uglavnom preko Filipa Kasalice i Dragana Mrđe, ali nisu uspeli da postignu još golova. Zvezda će u narednom kolu dočekati Voždovac, dok će Donji Srem na
svom stadionu u Pećincima igrati protiv Radničkog 1923.

DONJI SREM – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)
Strelac: Pečnik u 21. minutu. Stadion: Karađorđe, Novi Sad; Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Danilo Grujić (Niš).
Donji Srem: Belić, Lakićević, Lakić-Pešić, Nikitović, Božović, Sinđić, Bukorac,  Lukić (od 58. Krunić), Janković (od 77. Marčeta), Mijić, Damnjanović;
Crvena zvezda: Bajković, Petković (od 52. Kasalica), Pavićević, Kelhar, Mijailović, Gogić, Milijaš, Lazović (od 83. Savićević), Ninković, Pečnik, Mrđa (od 76. Dauda).

2024 © - Vesti online