Subota 22.03.2014.
22:51
Beta

Vučić: Nema trgovine u razgovorima o novoj vladi

"SNS niko nije potreban za vladu jer ima većinu, ali prihvatiće pomoć i podršku drugih stranaka koje se okupe oko plana i programa koji priprema za budućnost Srbije"
 

"Moja ideja je da imamo najbolju moguću vladu a ne da imamo uspeh jedne političke stranke", rekao je Vučić i naveo da SNS niko nije potreban za vladu jer ima većinu.

"Nema trgovine. Ne želimo da trgujemo i nemamo razloga da trgujemo, imamo razloga da razmisljamo kako da uredimo Srbiju na najbolji mogući način, da prihvatimo pomoć i podršku ljudi koji u tome žele da učestvuju, koji mogu da daju puni doprinos", rekao je Vučić i dodao da ne misli da je jedna politička stranka niti njih pet dovoljno za posao koji je pred Srbijom.

"Moćne sile neće sastavljati Vladu"

"Plan, program, ideje i budućnost Srbije je možda nešto oko čega će se još neko okupiti sa nama a možda i neće. Dovoljno je da sve ono što je najbolje u Srbiji uzmemo nevezano za to kojoj političkoj stranci pripada ili možda ne pripada nijednoj drugoj političkoj stranci", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o potencijalnim koalicionim partnerima SNS u novoj Vladi Srbije.

On je kazao da je prethodnih dana pisao program i plan za Srbiju i da će ga kada bude sastavljen, SNS ponuditi "ljudima koji žele da vide drugačiju budućnost Srbije, ozbiljnu i odgovornu Srbiju".

Vučić, koji je i prvi potpredsednik Vlade, naveo je da je politika mnogo više od proste matematike koja mu "inače dobro ide", da ne podnosi "te tehničko-matematičke razgovore" i da u njima ne želi da učestvuje.

"Vlada mora da radi kao apsolutno jedan tim i ta vlada mora da donese u teškim uslovima najbolje moguće rezultate", rekao je Vučić.

Da li će Šarić uticati?

Upitan da li će svedočenje optuženog za šverc droge i pranje para Darka Šarića uticati na razgovore o vladi, Vučić je kazao da je posao oko Sarića završen, da se čekaju sudski postupak i presude i da ne bi ulazio u nadležosti drugih državnih organa.

"Ne možete da ostanete gluvi na ono što se dešava. Možda će biti nekih interesantnih stvari, možda neće", kazao je Vučić govoreći o postupku protiv Šarića.

2024 © - Vesti online