Subota 22.03.2014.
11:11
dailymail.co.uk

"Udaja" za očeve da bi sačuvale čednost

Predaju se bogu dok ne stigne muž
 

Balovi podsećaju na velike svadbene ceremonije na kojima devojčice uzrasta oko 12 godina nose bele venčanice i plešu sa očevima koji obećavaju da će štititi čednost svojih kćeri. Tokom ceremonije, očevi svojim devojčicama daju "prstenje nevinosti" koje simboliše pokret borbe protiv bilo kakvog seksualnog kontakta, pa i ljubljenja, sve do braka.

Jedan od najvećih takvih balova održava se već 14 godina zaredom u Broudmor hotelu u Kolorado Springsu. Događaju prisustvuje 60 očeva sa kćerima i potpisuju "ugovor čednosti" u kom se oni kao "vrhovni sveštenici svog doma i porodice" zaklinju "pred Bogom da će štititi ćerku svojim autoritetom i čuvati njenu čednost".

Očevi čuvari ćerkine čednosti jer su "vrhovni sveštenici svog doma"
 

Ovakav koncept zavetovanja postoji u više od 17 država sveta i širom Amerike, a originalni pokret započet je u SAD osamdesetih godina. Tinejdžeri koji su redovni članovi Evangelističke crkve počeli su da se zavetuju na apstinenciju od seksa i nose prstenje koji simbolišu njihovu posvećenost kao suprotnost seksualnom liberalizmu koji raste proteklih decenija.

Ideja da očevi treba da čuvaju nevinost svojih kćeri nastala je mnogo kasnije u saradnji sa pokretima Evangelističke crkve.

2024 © - Vesti online